Image
Σάββατο 02 Ιουλίου 2022 14:28 Τουρισμός

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Ιουλίου: Ποια νησιά θα βουλιάξουν;

Με πληρότητα των πλοίων 70% έως 90% ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Οι προορισμοί που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από την Παρασκευή 1 Ιουλίου είναι οι Κυκλάδες και η Κρήτη όπου η πληρότητα φθάνει στο 70% ενώ για κάποιους προορισμούς όπως Πάρος, Νάξος και Σαντορίνη η πληρότητα αγγίζει το 90%.

Τα δρομολόγια από τα τρία λιμάνια της Αττικής
Το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των εκδρομέων στα τρία λιμάνια της Αττικής ενώ καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 22 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου και 22 δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Από τη Ραφήνα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 9 δρομολόγια για Κυκλάδες και 5 για Μαρμάρι ενώ από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 7 δρομολόγια.

Εχθές Παρασκευή 1η Ιουλίου, από το Λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 22 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 21.547 επιβάτες 3.530 ΙΧ 732 φορτηγά και 587 δίκυκλα. Από το λιμάνι της Ραφήνας έγιναν 17 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 8.505 επιβάτες 1769 ΙΧ οχήματα 93 φορτηγά και 207 δίκυκλα.

Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 11 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 3.986 επιβάτες 1043 ΙΧ 39 φορτηγά και 80 δίκυκλα.

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών και τα στοιχεία που ήταν γνωστά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έως το μεσημέρι της Πέμπτης, από χθες Παρασκευή έως αύριο Κυριακή τουλάχιστον 44.350 επιβάτες θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά για κάποιο νησί του Αργοσαρωνικού ή του Αιγαίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ταξιδιωτικών γραφείων, επειδή πολλοί από τους ταξιδιώτες κλείνουν τα εισιτήρια τους λίγο πριν την αναχώρηση του πλοίου, το σύνολο των επιβατών του τριημέρου θα αγγίξει τους 45.000.

madata.gr

Post
Τουρισμός Τετάρτη 12.08.2026

Στη Βουλή η θεσμική και λειτουργική απαξίωση του ΕΟΤ-Ερώτηση Σπυριδάκη και Χρηστίδη

Ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού για τη θεσμική και λειτουργική απαξίωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), κατέθεσαν οι Βουλευτές Κατερίνα Σπυριδάκη – Βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης

Post
Τουρισμός Δευτέρα 10.08.2026

Πρωτιές της Ελλάδας σε κορυφαία τουριστικά βραβεία των ΗΠΑ

Η χώρα μας διατηρεί και φέτος δεσπόζουσα θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών προορισμών στις προτιμήσεις των Αμερικανών ταξιδιωτών. Κορυφαίες διακρίσεις απέσπασε η Ελλάδα για μία ακόμα χρονιά στην ιδιαίτερα

Post
Τουρισμός Τρίτη 14.07.2026

Πρωτοβουλία για ένα ασφαλές και ποιοτικό εργασιακό περιβάλλον στα ξενοδοχεία της Κρήτης

Τα πρόσφατα γεγονότα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη υπενθυμίζουν ότι κάθε περιστατικό που αφορά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στον χώρο εργασίας προκαλεί εύλογη ανησυχία και απαιτεί υπευθυνότητα, ψυχραιμ