Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022 23:04 Πολιτική

Επανέρχεται ο Ερντογάν: Δεν πρόκειται να συναντήσω τον Μητσοτάκη


Με νέες δηλώσεις επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αναφέρθηκε ξανά στο καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με άρθρο στο topontiki.gr αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως «η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη φανερωθεί».

«Έβαλαν μεσάζοντες για να τον συναντήσω»

«Απέναντι σε αυτή τη στάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες» αποκάλυψε ο κ. Ερντογάν .

«Στις συναντήσεις που είχα, σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί προέβαλαν μια προσέγγιση του τύπου “εμείς θα κάνουμε τη διαμεσολάβηση, να σας φέρουμε να συναντηθείτε. Έστω να είχατε μια συνάντηση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους”».

«Και τους είπαμε: Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για αυτή τη συνάντηση στην παρούσα φάση… Γιατί είναι προφανές πώς αυτή τη στιγμή στρατιωτικοποιούν τα νησιά. 

Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που θα ευθυγραμμιστεί τώρα μαζί μας, θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; 

Και στα νησιά, προσπαθεί να μας δώσει σήμα και από εκεί, χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα αν είχε καλές προθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας:. 

«Ας συμμαζευτεί πρώτα»

«Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη Σύνοδο του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, μία φορά φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Αφήστε τον να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί, δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε». 

 
Post
Πολιτική Παρασκευή 04.09.2026

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη 90ή ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ξεκινά στις 18:30, με την επίσκε

Post
Πολιτική Πέμπτη 03.09.2026

Η χώρα χρειάζεται εφαρμόσιμη οικονομική πρόταση για την καταπολέμηση της ακρίβειας και τη στήριξη του εισοδήματος

Τα οικονομικά δεδομένα που καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα «Η χώρα πάει καλά αλλά δεν το καταλαβαίνουν οι πολίτες» παρουσιάζει ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζ

Post
Πολιτική Τετάρτη 02.09.2026

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Σάμου

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Παρασκευά Παπαγεωργίου, τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, τον Αντιπεριφερειάρ