Image
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 11:07 Κρητική διατροφή

Ομελέτα με σολομό και τυρί κρέμα

Υλικά

1/4 φλ. τσαγιού καπνιστό σολομό
4 μέτρια αυγά
1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
1 χούφτα φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Λίγο γάλα
Λίγο βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μαζί με λίγο γάλα.
Βήμα 2
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το σχοινόπρασο με το τυρί κρέμα, προσθέστε τριμμένο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη το υπόλοιπο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το τηγάνι με ένα κομμάτι βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει πλήρως το βούτυρο, ρίξτε το μισό μείγμα αυγών στο τηγάνι.
Βήμα 4
Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, γυρίστε την ομελέτα και ψήστε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Μόλις ψηθεί η ομελέτα, μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Βήμα 5
Επαναλάβετε τη διαδικασία για τη δεύτερη ομελέτα.
Βήμα 6
Τρίψτε λίγο αλάτι και πιπέρι πάνω από τις ομελέτες και προσθέστε από πάνω μικρά κομμάτια καπνιστού σολομού. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια κουταλιά τυρί κρέμα πάνω από τον καπνιστό σολομό. Ολοκληρώστε το πιάτο πασπαλίζοντας την ομελέτα με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Σάββατο 06.12.2025

Taste Atlas: Χάσαμε την πρώτη θέση στις «100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου» – Ποια χώρα μας πέρασε

Αλλαγές σημειώθηκαν φέτος στην κορυφή της λίστας «100 Best Cuisines in the World» του Taste Atlas, με την Ελλάδα να παραχωρεί την πρώτη θέση που κατείχε πέρσι. Στα βραβεία 24/25 η Ελληνική

Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 28.11.2025

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025

Μια κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο σεφ Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του European Young Chef Award 2025, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλο

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα