Image
Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 09:18 Είς Υγείαν

Κορονοϊός: Αλαλούμ με την 4η δόση του εμβολίου


Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και την αναγκαιότητά του.
Ο καθηγητής συμβούλεψε τους πολίτες που είναι άνω των 50 και έχουν υποκείμενα νοσήματα να συμβουλευτούν αρχικά τον γιατρό τους για την 4η δόση του εμβολίου. Εξήγησε πως πρόκειται για ένα booster που μας βοηθά να περάσουμε τη νόσο όσο πιο ελαφριά γίνεται και δεν προσφέρει ανοσία.

«Είναι μια επιλογή να κάνουμε (η 4η δόση), αλλά χρειάζεται να μιλάμε με τους γιατρούς μας για να δούμε εάν είναι σωστό να το λάβουμε τώρα ή το φθινόπωρο» επισήμανε.

Αναφορικά με τους κάτω των 60 ετών, ο κ. Γαλιατσάτος έβαλε ως παραμέτρους της 4ης δόσης την ηλικία, την υγεία του καθενός και τις συνθήκες εργασίας και ζωής γενικότερα του εκάστοτε πολίτη.

Ερωτηθείς για τον εάν τον ανησυχεί η νέα έξαρση της πανδημίας, απάντησε πως όχι, καθώς διαθέτουμε πλέον τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μην νοσούμε και να μην νοσηλευόμαστε στα νοσοκομεία.

«Έχουμε τα εργαλεία να μην καταστρέψει τη ζωή μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

madata.gr

Post
Είς Υγείαν Πέμπτη 29.10.2026

Με κεντρικό σύνθημα «Είναι στο χέρι μου» η Περιφέρεια Κρήτης μέσω της καμπάνιας «Καλώ_σε» ευαισθητοποιεί για τον καρκίνο του μαστού

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και κοινό στόχο την προστασία της υγείας, η Περιφέρεια Κρήτης με σημαντικές δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού αναδεικνύει τη δύναμη της συνεργασίας και της συλλο

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 27.10.2026

Η Περ. Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Πρόληψης «Στόχος», στέλνουν ισχυρό μήνυμα κατά του Καρκίνου (vid)

Στην εκδήλωση που στόχο έχει να αναδείξει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, ενθαρρύνοντας κάθε γυναίκα να φροντίζει την υγεία της, αναφέρεται ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης Γιώρ

Post
Είς Υγείαν Τρίτη 27.10.2026

Κάλεσμα του Δ. Βρύσαλη στα Χανιά για την υγεία (vid)

Κάλεσμα του προέδρου των Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ Δ. Βρύσαλη στα Χανιά την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, όπου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υγεία. "Μόνο με αγώνα μπορούμε να παλέψουμε για τη