Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 22:43 Πολιτική

Πρόσωπο με πρόσωπο θα βρεθούν Μητσοτάκης και Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ


Σε ετοιμότητα για όλα τα σενάρια είναι η Αθήνα για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 29 και 30 Ιουνίου στη Μαδρίτη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφυγε από τις Βρυξέλλες έχοντας πετύχει εκείνο που ήθελε, έχοντας κερδίσει δηλαδή μία ξεκάθαρη καταδίκη των πρακτικών της Τουρκίας. Η στάση των Ευρωπαίων κατά της τουρκικής προκλητικότητας θα είναι «όπλο» στη βαλίτσα του Έλληνα πρωθυπουργού στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της ρητορικής έντασης που πολλές φορές γίνεται για εσωτερικούς λόγους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως εάν προκληθεί θα απαντήσει αυστηρά και κατάλληλα, ενώ δήλωσε διατεθειμένος να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά τόνισε πως δεν θα ακολουθήσει τον Τούρκο πρόεδρο στην ακραία ρητορική του με προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Ενοχλημένη η Άγκυρα
Νωρίτερα το  τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έβγαλε μία πολύ επιθετική ανακοίνωση για τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στην οποία ανοίγει όλη η βεντάλια των ισχυρισμών της Άγκυρας για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μεταξύ άλλων η Τουρκία δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις μαξιμαλιστικές και παράνομες – σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – θέσεις της Ελλάδας.

Στο τέλος συγχαίρει την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί άνοιξε ο δρόμος για την Ουκρανία, ωστόσο ζήτησε να προχωρήσει η ένταξη της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

madata.gr
Post
Πολιτική Τρίτη 09.08.2022

Γεωργιάδης: Θα τον φάτε τον Μητσοτάκη δεν αντέχετε, θέλετε να του πάρετε την καρέκλα

Το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό τους τελευταίους μήνες έβαλε «φωτιά» και στα τηλεοπτικά πλατό για άλλη μια μέρα, με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη να έρχεται σε

Post
Πολιτική Τρίτη 09.08.2022

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Άμεση και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζει σε δήλωση της «Η προστασία του απορρήτου της επικοινωνίας είναι θεμελιώδης συνθήκη μιας δημοκρατικής και φιλελεύθερης κοινωνίας. Η εξαίρεση που προβλέπει το Σύ

Post
Πολιτική Τρίτη 09.08.2022

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Ανοίγει στις 22 Αυγούστου εκτάκτως η Βουλή

Μετά τη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού και την πίεση της αντιπολίτευσης το θέμα των υποκλοπών θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής που θα ανοίξει στις 22 Αυγούστου. Στις 22 Αυγούστου ανοίγει εκτάκ