Image
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 16:45 Οικονομία

Παράταση έως 29 Ιουλίου στις φορολογικές δηλώσεις 2022

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2022 έως τις 29 Ιουλίου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM είπε πως η σχετική υπουργική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί με το υπουργείο Οικονομικών να ανταποκρίνεται στο αίτημα που υπήρχε, αν και στόχος είναι γενικά να αποφεύγονται παρατάσεις.

Σημειώνεται ότι η παράταση δεν επηρεάζει την προθεσμία πληρωμής του φόρου. Η πρώτη δόση ή η εξόφληση του ποσού με έκπτωση 15% λήγει στις 29 Ιουλίου.

Επίσης ο υπουργός ανέφερε πως πλέον υπάρχει η εκτίμηση για πολύ υψηλότερη άνοδο του ΑΕΠ φέτος από το 3,1% που εγγράφεται στον προϋπολογισμό αν και επανέλαβε πως τα περιθώρια για μέτρα στήριξης είναι περιορισμένα.

madata.gr

Post
Οικονομία Πέμπτη 12.03.2026

Σε ΦΕΚ η ΠΝΠ για πλαφόν σε καύσιμα και βασικά προϊόντα – Τα μέτρα έως τον Ιούνιο του 2026

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την ανάσχεση φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας», η οποία θεσπίζει πλαφόν στα καύσιμα κα

Post
Οικονομία Πέμπτη 12.03.2026

Creta Food & Drink Expo: Το μεγαλύτερο γεγονός τροφίμων και ποτών της Κρήτης ανοίγει τις πύλες του σε λίγες ημέρες (vid)

Το μεγαλύτερο γεγονός τροφίμων και ποτών της Κρήτης έρχεται στις 20 – 22 Μαρτίου 2026 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου. Πρόκειται για την CRETA FOOD & DRINK

Post
Οικονομία Πέμπτη 12.03.2026

AEGEAN: Κέρδη μετά από φόρους €147,8 εκατ. αυξημένα κατά 14%, 17,3 εκατ. Επιβάτες και EBITDA €421,5 εκατ.

Η AEGEAN ανακοινώνει τα οικονομικά και λειτουργικά αποτελέσματα του Έτους 2025, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη αναπτυξιακή της πορεία. Ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών το 2025 ανήλθε σε €1,86 δισ