Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 21:29 Οικονομία

Σταϊκούρας: Νέες παρεμβάσεις για καύσιμα και ρεύμα μετά το καλοκαίρι, αν η κατάσταση μείνει ίδια


Σίγουρος ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες του 2022 δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 Επισήμανε, ωστόσο, με δηλώσεις στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι θα χρειαστεί νέα στήριξη για τα καύσιμα και το επόμενο τρίμηνο, μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, αν η κατάσταση παραμείνει ίδια. Επίσης, ανέφερε ότι ίσως χρειαστεί να υπάρξει και νέα παρέμβαση για το ρεύμα, αν ανεβούν κι άλλο οι τιμές, ενώ παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο και τους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων σημειώνοντας πως αν επιλεγεί να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας θα αποκλειστεί κάποια άλλη στήριξη.

Αναφερόμενος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές δήλωσε ότι ο σχεδιασμός του ΥΠΟΙΚ είναι σχεδιασμός τετραετίας και πρόσθεσε ότι η μακρά προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση δεν είναι θετική για τη χωρά. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν αυτά που έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

 Νωρίτερα, ο κ. Σταϊκούρας είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «θέλει μεγάλη προσοχή και διορατικότητα στο πώς εξαντλείται ένας δημοσιονομικός χώρος. Εκτιμούμε μελλοντικά ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις, το ποιες θα είναι θα εξαρτηθεί από τη συγκυρία. Αύριο ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές, την εστίαση, τους κινηματογράφους και τα γυμναστήρια μέχρι το τέλος του έτους». 

madata.gr
Post
Οικονομία Παρασκευή 27.03.2026

Creta Food & Drink Expo 2026: Η «καρδιά» της κρητικής διατροφής χτύπησε στο ΔΕΚΚ (vid, pics)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Κρήτη, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της ως κορυφαία στρατηγική πλατφόρμα διασύνδεσης για τον αγροδιατροφικό κλάδο. Στο Διε

Post
Οικονομία Παρασκευή 27.03.2026

Ψηφιοποιείται η άρση κατασχέσεων από την 1η Απριλίου

Αλλάζει από την 1η Απριλίου 2026 η διαδικασία άρσης κατασχέσεων για οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, με την ΑΑΔΕ να προχωρά στην πλήρη ψηφιοποίησή της. Με απόφαση του διοικητή Γιώργου Πιτσιλή (Α.

Post
Οικονομία Παρασκευή 27.03.2026

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από την 1η Απριλίου μέσω της πλατφόρμας myCAR

Από την 1η Απριλίου, χιλιάδες οδηγοί θα μπορούν να άρουν την ακινησία των οχημάτων τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ. Η ρύθμιση επιτρέπει την καταβολή τ