Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 21:29 Οικονομία

Σταϊκούρας: Νέες παρεμβάσεις για καύσιμα και ρεύμα μετά το καλοκαίρι, αν η κατάσταση μείνει ίδια


Σίγουρος ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες του 2022 δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 Επισήμανε, ωστόσο, με δηλώσεις στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι θα χρειαστεί νέα στήριξη για τα καύσιμα και το επόμενο τρίμηνο, μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, αν η κατάσταση παραμείνει ίδια. Επίσης, ανέφερε ότι ίσως χρειαστεί να υπάρξει και νέα παρέμβαση για το ρεύμα, αν ανεβούν κι άλλο οι τιμές, ενώ παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο και τους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων σημειώνοντας πως αν επιλεγεί να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας θα αποκλειστεί κάποια άλλη στήριξη.

Αναφερόμενος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές δήλωσε ότι ο σχεδιασμός του ΥΠΟΙΚ είναι σχεδιασμός τετραετίας και πρόσθεσε ότι η μακρά προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση δεν είναι θετική για τη χωρά. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν αυτά που έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

 Νωρίτερα, ο κ. Σταϊκούρας είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «θέλει μεγάλη προσοχή και διορατικότητα στο πώς εξαντλείται ένας δημοσιονομικός χώρος. Εκτιμούμε μελλοντικά ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις, το ποιες θα είναι θα εξαρτηθεί από τη συγκυρία. Αύριο ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές, την εστίαση, τους κινηματογράφους και τα γυμναστήρια μέχρι το τέλος του έτους». 

madata.gr
Post
Οικονομία Παρασκευή 17.04.2026

Στο μικροσκόπιο της εφορίας το 2026 με 194.000 ελέγχους και νέα ψηφιακά εργαλεία

Στην πρώτη γραμμή των φορολογικών ελέγχων για το 2026 τοποθετείται η νεοσύστατη ομάδα ΔΕΟΣ της εφορίας, σύμφωνα με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Το σχέδιο προβλέπε

Post
Οικονομία Πέμπτη 16.04.2026

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω 2026»: Επιδότηση έως και 90% για ανακαίνιση.

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των επιδοτήσεων, με στόχο την αξιοποίηση χιλιάδων κλειστών κατοικιών και τη στήριξη κυρίως νέων ζευγαριών.

Post
Οικονομία Τετάρτη 15.04.2026

Στο 3,9% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Επιταχύνθηκε σημαντικά ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού τον Μάρτιο εφέτος, καθώς αυξήθηκε 3,9% από 2,7% τον Φεβρουάριο και έναντι αύξησης 2,4% τον Μάρτιο πέρυσι. Οι τρεις κατηγορίες που επηρέασαν κατά