Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 21:29 Οικονομία

Σταϊκούρας: Νέες παρεμβάσεις για καύσιμα και ρεύμα μετά το καλοκαίρι, αν η κατάσταση μείνει ίδια


Σίγουρος ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες του 2022 δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 Επισήμανε, ωστόσο, με δηλώσεις στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι θα χρειαστεί νέα στήριξη για τα καύσιμα και το επόμενο τρίμηνο, μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, αν η κατάσταση παραμείνει ίδια. Επίσης, ανέφερε ότι ίσως χρειαστεί να υπάρξει και νέα παρέμβαση για το ρεύμα, αν ανεβούν κι άλλο οι τιμές, ενώ παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο και τους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων σημειώνοντας πως αν επιλεγεί να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας θα αποκλειστεί κάποια άλλη στήριξη.

Αναφερόμενος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές δήλωσε ότι ο σχεδιασμός του ΥΠΟΙΚ είναι σχεδιασμός τετραετίας και πρόσθεσε ότι η μακρά προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση δεν είναι θετική για τη χωρά. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν αυτά που έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

 Νωρίτερα, ο κ. Σταϊκούρας είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «θέλει μεγάλη προσοχή και διορατικότητα στο πώς εξαντλείται ένας δημοσιονομικός χώρος. Εκτιμούμε μελλοντικά ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις, το ποιες θα είναι θα εξαρτηθεί από τη συγκυρία. Αύριο ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές, την εστίαση, τους κινηματογράφους και τα γυμναστήρια μέχρι το τέλος του έτους». 

madata.gr
Post
Οικονομία Κυριακή 14.06.2026

Τζόκερ, κλήρωση Κυριακής 14 Ιουνίου: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουνίου 2026 η κλήρωση 3079 του Τζόκερ, που μοιράζει στην πρώτη κατηγορία τουλάχιστον 1.700.000 ευρώ. Οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής κλήρωσης είναι: 6, 9,

Post
Οικονομία Κυριακή 14.06.2026

Yπό διαβούλευση νομοσχέδιο για πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία

Μια σειρά νέων παρεμβάσεων για πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία περιλαμβάνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Post
Οικονομία Παρασκευή 12.06.2026

Από 15 έως 19 Ιουνίου οι καταβολές ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ

Συνολικά 50.393.656,46 ευρώ θα καταβληθούν σε 48.150 δικαιούχους κατά το διάστημα 15 έως 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ. Από τον e-ΕΦΚΑ, στις 15 Ιουνίο