Image
Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 16:43 Αθλητικά

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο Θαλής Τσιριμώκος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο Θαλής Τσιριμώκος, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που είχε το πρωί της Κυριακής, προκαλώντας θλίψη στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είχε μείνει στη συνείδηση του κόσμου, καθώς ήταν ο πρώτος παίκτης στη χώρα μας που έλαβε βραβείο Fair Play. Τη σεζόν 1983-1984, σε ένα ματς Ολυμπιακός-ΟΦΗ, o Σαργκάνης έπιασε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βλαστού κι ο Τσιριμώκος, που ήταν μπροστά στη φάση, αγκάλιασε τον τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων».

Τη σεζόν 1979-1980, με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Μπάγεβιτς, ενώ τρίτος σκόρερ στην Α’ Εθνική ήταν τη σεζόν 1982-1983 με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΑΟ Παγκρατίου, περιοχή όπου γεννήθηκε. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε μόνο σε κάτι φιλικά και αργότερα έπαιξε σε Καλλιθέα, ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη, ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1997 στην Αγία Ελεούσα, μετά πήγε και Αιολικό και Αγερσανί. Στη συνέχεια πήγε στην Κ19 του Εθνικού και το 2011 έκατσε στον πάγκο της πρώτης ομάδφας. Το 2012 επέστρεψε στην Αγία Ελεούσα και μετά πήγε στην Άνοιξη. Ακολούθησε ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου και τελευταία ήταν σκάουτ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Επίσης διετέλεσε και διευθυντής σε ΠΑΣ Γιάννινα, Εθνικό και Άνοιξη.

 

madata.gr

Post
Αθλητικά Τρίτη 21.07.2026

Η αποστολή του ΟΦΗ για την προετοιμασία στην Ολλανδία

Ο ΟΦΗ βρίσκεται ήδηστην Ολλανδία, όπου θα παραμείνει απόσήμερα21 Ιουλίου ως τις 5 Αυγούστου για το βασικό στάδιο προετοιμασίας ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2026-27. Στην αποστολή, η οποία αποτελεί

Post
Αθλητικά Δευτέρα 20.07.2026

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2026 η Ισπανία: Λύγισε την Αργεντινή 1-0 στην παράταση!

Το «χρυσό» γκολ και η κόκκινη που έκρινε τον τίτλοΗ αποβολή: Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας (90'), ο Έντσο Φερνάντες αντίκρισε την κόκκινη κάρτα , αφήνοντας την Αργεντινή με 10 παίκτες

Post
Αθλητικά Κυριακή 19.07.2026

Ισπανία - Αργεντινή 0-0: Γίγαντες στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ 2026

Στο MetLife Stadium του Νιού Τζέρσεϊ, η Ισπανία του Λαμίν Γιαμάλ και η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι μάχονται στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 , με το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου να αφήσει ολόκ