Image
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 15:28 Πολιτική

Εικόνα ντροπής: Στην εξέδρα οι επίσημοι και ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής στο περιθώριο

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί από τα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην εξέδρα που είχε στηθεί για τα εγκαίνια είχαν βρει θέση πολιτικοί, δημοτικοί άρχοντες, παπάδες, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως αναφέρει άρθρο στο topontiki.gr για τον μόνο που δεν υπήρχε πρόνοια, και που τον άφησαν να κάθεται μόνος του, απομονωμένος, αποκομμένος από την εξέδρα των επισήμων, ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης!

Που κανονικά θα έπρεπε να είναι πρώτος-πρώτος στην εξέδρα των επισήμων. Αφού οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους παραολυμπιακούς αγώνες δείχνουν απαράμιλλο θάρρος και διδάσκουν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και ότι τίποτα δεν πρέπει να αποτελεί και δεν είναι εμπόδιο στα όνειρα του καθενός.    

Και όμως , οι διοργανωτές που τον είχαν προσκαλέσει δεν μερίμνησαν ώστε να τοποθετηθεί μία ράμπα ώστε να έχει πρόσβαση με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην εξέδρα των επισήμων.

Θέλοντας να χρυσώσει το χάπι και να δικαιοολογήσει τα αδικαιολογητα μετά τα εγκαίνια ο Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε: 

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!

Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί».

madata.gr

Post
Πολιτική Τρίτη 23.06.2026

Αναφορά Αυγενάκη για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστο Δήμα κατέθεσε ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου

Post
Πολιτική Δευτέρα 22.06.2026

Νέο επιχειρησιακό κέντρο κυβερνοάμυνας στο Πεντάγωνο: Ένα «ψηφιακό οχυρό» για την ασφάλεια της χώρας (vid)

Ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και της ψηφιακής θωράκισης της χώρας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής Κυβερνοχώρο

Post
Πολιτική Δευτέρα 22.06.2026

Β. Κικίλιας: «Έχουμε έναν πραγματικό αντίπαλο: τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας»

«Έχουμε έναν πραγματικό αντίπαλο: τα υπαρκτά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Η αισιοδοξία μου δεν στηρίζεται στις δημοσκοπήσεις. Στηρίζεται στο έργο. Ο πολίτης ενδιαφέρεται για μετρήσιμα απο