Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 22:51 Εκτός Ελλάδος

Νέα οδηγία CDC: Επιστρέφουν τα rapid test


Το CDC συνιστά πλέον σε όλους που ταξιδεύουν εντός ΗΠΑ, ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι, να κάνουν rapid test.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά τώρα στους Αμερικανούς που ταξιδεύουν εντός των ΗΠΑ να υποβληθούν σε εξετάσεις για Covid πριν από το ταξίδι τους - ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό τους.

Είναι η συνέχεια ενημέρωσης από προηγούμενες εγχώριες ταξιδιωτικές οδηγίες, που έκαναν σύσταση μόνο σε άτομα που δεν είχαν κάνει ενισχυτική δόση για κορονοϊό, να υποβληθούν σε εξετάσεις Covid.

Η σύσταση δεν είναι δεσμευτική, όπως σημειώνεται. Παρόλο που είναι απίθανο, υπάρχει η πιθανότητα ορισμένοι αερομεταφορείς, λεωφορεία ή τρένα να το θεωρήσουν υποχρεωτικό, μετά τις νέες οδηγίες του CDC.

Τι ισχύει για όσους εισέρχονται στη χώρα
Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό πρέπει να αποδεικνύουν ότι δεν έχουν κορονοϊό με αρνητικό τεστ Covid που λήφθηκε εντός 24 ωρών πριν από το ταξίδι, σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, και επίσης να έχουν εμβολιαστεί.

Η κίνηση έρχεται καθώς τα κρούσματα Covid αρχίζουν να αυξάνονται για άλλη μια φορά στις ΗΠΑ, πλησιάζοντας το όριο των 100.000 ημερησίως καθώς έρχεται το καλοκαίρι.

«Σκεφτείτε να υποβληθείτε σε έλεγχο όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα αναχώρησης (όχι περισσότερο από τρεις ημέρες) πριν από το ταξίδι σας», γράφει το CDC στην ενημερωμένη οδηγία του.

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 03.07.2022

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το Λισιτσάνσκ

H πόλη Λισιτσάνσκ βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας και αποτελεί το τελευταίο ισχυρό προπύργιο των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Λουχάνσκ. Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν περικυκλώ ...

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 02.07.2022

Σοκαριστικές εικόνες από τη βύθιση πλοίου κοντά στο Χονγκ Κονγκ: Κόπηκε στα δύο – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν τη βύθιση πλοίου βιομηχανικής υποστήριξης στη θάλασσα της Νότιας Κίνας κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας.Όπως αναφέρει άρθρο στο ne ...

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 02.07.2022

Σοκάρει η Βέρα Πάου: Δέχτηκα συστηματική σεξουαλική κακοποίηση, το κρατούσα μυστικό 35 χρόνια

Σοκάρει με ανάρτηση της η Βέρα Πάου, ομοσπονδιακή τεχνικός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γυναικών της Βόρειας Ιρλανδίας, η οποία όπως αποκάλυψε δέχτηκε τρεις σεξουαλικές επιθέσεις από ανθρώπους του ...