Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 22:33 Βλέπω/Ακούω

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022


Οι εξετάσεις τύπου PISA, όπως και η Τράπεζα Θεμάτων και η ΕΒΕ, αλλάζουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και το μετατρέπουν σε ένα εξεταστικό κέντρο με τον παιδαγωγικό του ρόλο εξοβελισμένο, με στόχο τον αποκλεισμό των μαθητών/μαθητριών από τη δημόσια εκπαίδευση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Οι εκπαιδευτικοί ονειρευόμαστε ένα δημόσιο, δωρεάν, συμπεριληπτικό, δημοκρατικό και συνεχώς βελτιούμενο σχολείο για όλα τα παιδιά. Ένα σχολείο που θα στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη και ουσιαστική καλλιέργεια του συνόλου της μαθητικής κοινότητας.

Κηρύσσουμε πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (8-11πμ) στις 18 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων και καλούμε τα μέλη μας να μην συμμετάσχουν στις διαδικασίες διεξαγωγής του ελληνικού προγράμματος PISA.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ της χώρας να προκηρύξουν, όπου χρειάζεται, συμπληρωματική 3ωρη στάση (11-2μμ) και να ενημερώσουν άμεσα τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των εμπλεκομένων σχολείων για τις συνέπειες του προγράμματος PISA. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, υπερασπιζόμαστε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας».

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 04.08.2026

Τους 37 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία σήμερα Τρίτη

Με υψηλές θερμοκρασίες, γενικά αίθριο καιρό και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο θα κυλήσει η Τρίτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις με

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 04.08.2026

Μητσοτάκης στο Politico: Η Ευρώπη χρειάζεται νέο μηχανισμό απέναντι στην εργαλειοποίηση της μετανάστευσης

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα ασφάλειας, όπου η μετανάστευση δεν αποτελεί μόνο ανθρωπιστικό ή διαχειριστικό ζήτημα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο υβριδικής πίεσης

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 03.08.2026

ΜΕΤΕΟ: Τα μελτέμια σάρωσαν την Ελλάδα-Ριπές έως 150 χλμ./ώρα και νέα ρεκόρ ανέμων

Τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου καταγράφηκε ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια μελτεμιού των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού