Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 22:33 Βλέπω/Ακούω

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022


Οι εξετάσεις τύπου PISA, όπως και η Τράπεζα Θεμάτων και η ΕΒΕ, αλλάζουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και το μετατρέπουν σε ένα εξεταστικό κέντρο με τον παιδαγωγικό του ρόλο εξοβελισμένο, με στόχο τον αποκλεισμό των μαθητών/μαθητριών από τη δημόσια εκπαίδευση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Οι εκπαιδευτικοί ονειρευόμαστε ένα δημόσιο, δωρεάν, συμπεριληπτικό, δημοκρατικό και συνεχώς βελτιούμενο σχολείο για όλα τα παιδιά. Ένα σχολείο που θα στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη και ουσιαστική καλλιέργεια του συνόλου της μαθητικής κοινότητας.

Κηρύσσουμε πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (8-11πμ) στις 18 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων και καλούμε τα μέλη μας να μην συμμετάσχουν στις διαδικασίες διεξαγωγής του ελληνικού προγράμματος PISA.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ της χώρας να προκηρύξουν, όπου χρειάζεται, συμπληρωματική 3ωρη στάση (11-2μμ) και να ενημερώσουν άμεσα τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των εμπλεκομένων σχολείων για τις συνέπειες του προγράμματος PISA. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, υπερασπιζόμαστε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας».

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 25.03.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 25/3/26

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολι

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 25.03.2026

Ν. Δένδιας: 205 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα της Παλιγγενεσίας, η ιστορική μνήμη είναι ο οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου

Το μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου,λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης,έστειλε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δέν

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 24.03.2026

Παράταση εγγραφών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Έως τις 27 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία εγγραφής σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, για το ερχόμενο σχολικό έτος 2026-2027. Τα παραπάνω έκανε γνωστά νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, το υπουργείο Παιδεί