Κυριακή 15 Μαΐου 2022 21:08 Οικονομία

Μπαράζ ακρίβειας: Πήρε την ανηφόρα και το κρέας - Πού θα φτάσει η τιμή του κοτόπουλου


Το μπαράζ ακρίβειας χτυπά πλέον κατά κύματα τα νοικοκυριά, στο κάδρο των ανατιμήσεων μπαίνει αυτές τις ημέρες το κρέας καθώς το εγχώριο μοσχάρι ήδη έχει ανατιμηθεί μέσα σε δύο χρόνια κατά 4 ευρώ το κιλό με την τιμή του να κυμαίνεται το 2020 έως τα 9 ευρώ και αυτές τις ημέρες να φθάνει και τα 13 ευρώ το κιλό.

Το αποτύπωμα του πολέμου σε ενέργεια και πρώτες ύλες όλο και μεγαλώνει στο πορτοφόλι των νοικοκυριών με καταναλωτές να αναφέρουν χαρακτηριστικά, «κάνουμε μετάνοιες να τελειώσει». 

Σύμφωνα με τους κρεοπώλες ένα από τα πιο φθηνά είδη κρέατος, το κοτόπουλο αναμένεται το επόμενο διάστημα να φθάσει και τα 5 ευρώ το κιλό ακολουθώντας μια σειρά ανατιμήσεων που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα 2,7 το κιλό για να φθάσει τον Μάιο τα 4 ευρώ και 30 λεπτά. 

 «Το κρέας έχει φθάσει να είναι χρηματιστηριακό προϊόν», δηλώνει ο κρεοπώλης Βαγγέλης Λύκος ενώ καταναλωτής επισημαίνει στο OPEN ότι «αγοράζουμε μόνο αυτά που πρέπει

 Η ακρίβεια χτυπά και το ψωμί την τιμή του οποίου επηρεάζει εκτός από το σιτάρι και η αστρονομική αύξηση στο ηλιέλαιο που έχει φθάσει να πωλείται από τα 1.330 δολάρια τον περασμένο Σεπτέμβριο ο τόνος στα 2250. Την ίδια ώρα μεγάλος βραχνάς για όλα τα νοικοκυριά παραμένει το κόστος των καυσίμων με την κατάσταση να αναμένεται να επιδεινωθεί από την αρχή της εβδομάδας λόγω νέων αυξήσεων.

madata.gr
Post
Οικονομία Δευτέρα 24.08.2026

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 2,48 δισ. ευρώ σε 4,3 εκατ. δικαιούχους έως τις 28 Αυγούστου

Συνολικά 2.483.783.697,78 ευρώ θα καταβληθούν σε 4.325.802 δικαιούχους από τις 24 έως και τις 28 Αυγούστου 2026, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ. Οι καταβολές αφορο

Post
Οικονομία Παρασκευή 21.08.2026

ΑΑΔΕ: 22 εκατ. ευρώ σε 4.882 δικαιούχους αγρότες

Ενισχύσεις συνολικού ύψους 22.010.560,47 ευρώ σε 4.882 δικαιούχους απέδωσε σήμερα η ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο του καθεστώτος κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis). Οι ενισχύσεις αφορούν παραγωγούς

Post
Οικονομία Παρασκευή 21.08.2026

Σεμινάριο «Διαχείριση κρίσεων και αντιμετώπιση δυσαρεστημένων – απαιτητικών πελατών.» Έναρξη: 22/09/2026

Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με πελάτες και επιθυμούν ν’ αναπτύξουν δεξιότητες διαχείρισης κρίσεων και αποτελεσματικής αντιμετώπισ