Image
Κυριακή 15 Μαΐου 2022 21:05 Αθλητικά

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 2-0: Παραδόθηκε στην ανωτερότητα του Σέρβου

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν... μπήκε στο πρώτο σετ του τελικού του Internazionali BNL d’Italia, έχασε την «χρυσή» ευκαιρία στο δεύτερο να ισοφαρίσει κι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν συγχώρησε το λάθος του Έλληνα τενίστα.

Ο Σέρβος ήταν ο μεγάλος νικητής στη Ρώμη με 2-0 σετ (6-0, 7-6 (5), πήρε τον πρώτο του τίτλο στο 2022 κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμος ενόψει του Roland Garros. 

Ένα χρόνο μετά τη συνάντησή του στον τελικό του κορυφαίου Grand Slam του Παρισιού, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου νίκησε ξανά τον 23χρονο πρωταθλητή, ο οποίος δεν μπόρεσε να φτάσει στο τρίτο τρόπαιο της καριέρας του σε 1000άρι τουρνουά (μετρά δύο στο Monte Carlo Masters).   

Για το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ήταν ο 6ος τίτλος στο τουρνουά της «Αιώνιας Πόλης», ενώ με τη σημερινή έφτασε τις 7 νίκες απέναντι στον Τσιτσιπά στις 9 συνολικά αναμετρήσεις τους στο Tour. Ο Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει του 35χρονου στο Masters του Καναδά το 2018, ενώ ένα χρόνο μετά τον νίκησε ξανά στη Σανγκάη. 

Ο «Νολε», όμως, έχει το απόλυτο στις μάχες του με τον Τσιτσιπά σε χωμάτινη επιφάνεια, καθώς έφτασε τις 5 επιτυχίες, με αποκορύφωμα την τρομερή ανατροπή από το 0-2 σε 3-2 στον περσινό τελικό του Roland Garros.

Ο σημερινός ήταν για τον Σέρβο ο 38ος τίτλος Masters στην καριέρα του, στο 12ο τελικό που έχει συμμετάσχει στην ιταλική πρωτεύουσα.

madata.gr

Post
Αθλητικά Τετάρτη 15.04.2026

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταεκβοντό ITF

Το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού στα Δύο Αοράκια θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Taekwon-Do ITF, με τη συμμετοχή περίπου 1.400 αθλητών και αθλητριών από 35 χώρες της Ευρώπης. Η κορυφαί

Post
Αθλητικά Σάββατο 04.04.2026

Παραμένει για ακόμη 3 χρόνια στον ΟΦΗ ο Ανδρούτσος

Παραμένει για ακόμη 3 χρόνια στον ΟΦΗ ο Ανδρούτσος και συγκεκριμένα ωςτο καλοκαίρι του 2029, καθώςυπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του. Στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ_ΟΦΗ αναφέρει: ΗΠΑΕ ΟΦΗ 1925, με ιδια

Post
Αθλητικά Πέμπτη 02.04.2026

Στο Παγκρήτιο Στάδιο η προετοιμασία γερμανικών ομάδων στίβου

Για άλλη μια χρονιά, οι εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου αποτελούν πόλο έλξης για την προετοιμασία αθλητών στίβου από ευρωπαϊκές χώρες. Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεκαήμερη προετοιμασία δύο ομάδων Γε