Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 22:35 Εκτός Ελλάδος

Ζελένσκι: Ο Μακρόν μου ζήτησε να κάνω εδαφικές παραχωρήσεις για να μην ταπεινωθεί ο Πούτιν


Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι υποστήριξε σήμερα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν του ζήτησε να κάνει παραχωρήσεις κυριαρχίας για να μην ταπεινωθεί ο Πούτιν.
Ο ιστότοπος Politico δημοσίευσε αυτή την πληροφορία, δηλαδή ότι ο Ζελένσκι κατηγορεί ουσιαστικά τον Μακρόν πως του ζήτησε να αποδεχτεί την απώλεια κάποιων εδαφών ώστε ο Ρώσος πρόεδρος να συμφωνήσει σε μια κατάπαυση του πυρός χωρίς να γελοιοποιηθεί.

«Δεν θα βοηθήσουμε τον Πούτιν να σώσει τα προσχήματα με τα δικά μας εδάφη», είπε ο Ζελένσκι «καρφώνοντας» τον Γάλλο πρόεδρο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ντράγκι που επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον επίσης είπε ότι χρειάζεται μια λύση και κατάπαυση πυρός που δεν θα ταπεινώνει τον Πούτιν, ήλθε και η σημερινή επικοινωνία Σολτς -Πούτιν.

Ο Ζελένσκι έχει πει ότι θέλει πίσω όλη την Ουκρανία, δηλαδή και το Ντονμπάς και την Κριμαία. Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί λένε πλέον ανοιχτά ότι θα ήθελαν τη μεσολάβηση της Τουρκίας για την ασφαλή έξοδο των στρατιωτών τους από το Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

Γαλλικές πηγές, ωστόσο, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Ζελένσκι για τον Μακρόν.

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 18.05.2022

Νέα οδηγία CDC: Επιστρέφουν τα rapid test

Το CDC συνιστά πλέον σε όλους που ταξιδεύουν εντός ΗΠΑ, ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι, να κάνουν rapid test. Σύμφωνα με τη Daily Mail, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (C ...

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 18.05.2022

Η Ρωσία δέσμευσε τον τραπεζικό λογαριασμό της Google Russia - Υποχρεώνεται σε πτώχευση η εταιρεία

Στη δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού της Google στη Ρωσία προχώρησε την Τετάρτη η Μόσχα, αντιδρώντας στον περιορισμό ειδήσεων που θεωρήθηκαν προπαγάνδα. Η Google δέχεται για μήνες τις πιέσεις της

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 18.05.2022

Ερντογάν: Μπλοκάρει την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας. Κάναμε αυτό το λάθος με την Ελλάδα

H Τουρκία εμπόδισε την αρχική απόφαση του ΝΑΤΟ να επεξεργαστεί το αίτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία, θέτοντας εν αμφιβόλω τις ελπίδες για γρήγορη ένταξη των