Image
Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 18:53 Βλέπω/Ακούω

Επίδομα πληροφορικής: Ποιοι το δικαιούνται - Οριστική η απόφαση του Αρείου Πάγου

Μόνο στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα, δηλαδή σε όσους εργάζονται στο δημόσιο με συμβάσεις αορίστου χρόνου, χορηγείται το επίδομα πληροφορικής, σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με άρθρο στο ethnos.gr .

Πρόκειται για όσους υπαλλήλους ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής και εργάζονται με πλήρες ωράριο. Αντίθετα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Αρείου Πάγου, το επίμαχο επίδομα δεν το δικαιούνται οι υπάλληλοι οι οποίοι απλώς χρησιμοποιούν κατά την παροχή της εργασίας τους ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ) λόγω της τεχνολογικής προόδου, όπως παλαιότερα χρησιμοποιούσαν τη γραφομηχανή ή την αριθμομηχανή.

Η απόφαση της Ολομέλειας αφορά 34 εργαζόμενους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι το επίδομα πληροφορικής προβλέπεται για τους ειδικευμένους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής, υπηρετούν κατά πλήρες ωράριο σε νομοθετημένες υπηρεσίες, διευθύνσεις, τμήματα ή κέντρα πληροφορικής και κατέχουν τα προσόντα που ορίζονται στο Π.Δ. 194/1988, για όσο διάστημα απασχολούνται πλήρως και αποκλειστικά στις υπηρεσίες για τις οποίες έχει προβλεφθεί η ειδική θέση, ενώ προβλέπεται ρητά ότι αυτό δεν καταβάλλεται σε άλλες ειδικότητες, όπως στους υπαλλήλους που είναι απλοί χρήστες Η/Υ.

 

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 20.01.2026

Δράση δενδροφύτευσης στη Νέα Πεντέλη

Στη δράση δενδροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πεντέλη την Κυριακή 18/1 συμμετείχε η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, στηρίζοντας έμπρακτα μια πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση του φυσικ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 20.01.2026

Ορκίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΠΙΕΔ

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) απέκτησε το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο οριοθετεί και τους νέους προσανατολισμούς του Ιδρύματος. Έγινε σημαντική προσπάθεια

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 20.01.2026

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συγκροτεί Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή για τον Επαναπατρισμό Επιστημόνων

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης προχωρά στη συγκρότηση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Προσέλκυση και τον Επαναπατρισμό Επιστημόνων (International Recruitment and Brain Repatriation Advisory Boar