Image
Πέμπτη 05 Μαΐου 2022 14:39 Τουρισμός

Κοινωνικός τουρισμός από την 1η Ιουλίου με free pass

Για την προτίμηση που δείχνουν οι Ρουμάνοι στην Ελλάδα, τις απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ και τον κοινωνικό τουρισμό μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στον ΣΚΑΪ, από το Βουκουρέστι, όπου βρίσκεται για σειρά συναντήσεων με tour operators, αεροπορικές εταιρείες, επιχειρηματίες και εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

«Η Ελλάδα θα είναι φέτος για τη Ρουμανία ο νούμερο 1 τουριστικός προορισμός» είπε ο υπουργός και τόνισε ότι οι Ρουμάνοι επισκέπτες όχι μόνο θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους πρωτίστως την Ελλάδα, αλλά έχουν επιλέξει και προορισμούς οι οποίοι δεν έχουν τόσο ισχυρό brand, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την οικονομία και σε άλλες περιοχές της χώρας που μέχρι σήμερα δεν αποκόμιζαν σημαντικά οφέλη από τον τουρισμό. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης ότι πολλοί από αυτούς τους προορισμούς αποτελούσαν παραδοσιακά πόλο έλξης για τους Ρώσους τουρίστες, από τους οποίους, όπως ανέφερε ο υπουργός, φέτος δεν αναμένεται να δούμε ισχυρές τουριστικές ροές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες χώρες.

 
«Για αυτό το λόγο εμείς φέτος στοχεύσαμε σε άλλες αγορές, όπως της Ρουμανίας, της Σερβίας – την άλλη εβδομάδα θα βρίσκομαι εκεί – και της Πολωνίας καθώς και στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ με τη Γαλλία, την Αγγλία και το Ισραήλ έχουμε ήδη κάνει συμφωνίες και έχουμε διασφαλίσει πολύ υψηλά νούμερα» επεσήμανε ο Β. Κικίλιας.

O υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Μάρτιο και θα φέρουν στη χώρα μας μισό εκατομμύριο επισκέπτες, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά είναι προϊόν σκληρής δουλειάς που γίνεται βήμα – βήμα εν μέσω ενός πολέμου που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης.

 
Εξέφρασε, επίσης, την αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες, ωστόσο, όπως είπε «ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του 2022. Την Κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και εμένα προσωπικά μας ενδιαφέρει η μέση ελληνική οικογένεια. Η οικογενειακή τουριστική επιχείρηση, η πρωτογενής παραγωγή, ο αγρότης που δίνει στον τουρισμό τα προϊόντα του τα οποία είναι εξαιρετικά, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ο εμπορικός κόσμος που σχετίζεται με τον τουρισμό».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στον κοινωνικό τουρισμό: «Ανακοινώσαμε 30 εκατομμύρια ευρώ για κοινωνικό τουρισμό, από την 1η Ιουλίου, με free pass. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, αυτή παρέμβασή μας απευθύνεται σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν, για αυτούς που έχουν επωμιστεί τα μεγαλύτερα βάρη. Με αυτόν τον τρόπο η Ελληνική Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο στηρίζει τους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά.

madata.gr

Post
Τουρισμός Παρασκευή 09.05.2025

Αύξηση της ταξιδιωτικής ροής από Κύπρο προς Ελλάδα -Συμμετοχή του ΕΟΤ στην Travel Expo Cyprus 2025

Με την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου και την εντατικότερη ανάδειξη της χώρας μας ως προορισμού που συνδυάζει αυθεντικότητα, ποικιλομορφία και προσβασιμότητα καθ’

Post
Τουρισμός Τετάρτη 07.05.2025

Η Υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή στο 8ο Posidonia Sea Tourism Forum στο Ηράκλειο Κρήτης

«Ο θαλάσσιος τουρισμός και ιδιαίτερα η κρουαζιέρα συνιστούν τομείς στρατηγικής σημασίας για την τουριστική πολιτική της χώρας. Έχουν τη δυναμική να ενισχύσουν την περιφερειακή ανάπτυξη, να συμβά

Post
Τουρισμός Τρίτη 06.05.2025

Ο ΕΟΤ προβάλει τον ελληνικό βιώσιμο τουρισμό και τα νέα μοντέλα φιλοξενίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι νέες κατευθύνσεις για τον βιώσιμο τουρισμό, η εφαρμογή των νέων μοντέλων φιλοξενίας στην Ελλάδα και τον κόσμο, ο επαναπροσδιορισμός των πολυτελών διακοπών στη χώρα μας, αλλά και οι πρωτοβουλίες βιω