Image
Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 13:03 Τουρισμός

Κικίλιας: Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ

Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ και εμείς στο υπουργείο τουρισμού εργαζόμαστε καθημερινά για ποιοτική και ποσοτική μεγέθυνσή του, σημειώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό , Fortune, o Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, κωδικοποιώντας ανάμεσα στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει στο πλαίσιο αυτό, τις 9 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, μέχρι τον Οκτώβριο, με πάνω από 460.000 επισκέπτες κάθε εβδομάδα, τις περισσότερες από 3.000.000 διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις από τη Γαλλία προς τη χώρα μας, καθώς και το γεγονός πως στις 28 Μαρτίου ξεκίνησαν νωρίτερα από ποτέ 4 απευθείας πτήσεις από τον Καναδά που θα διπλασιαστούν από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο.

Αναφορικά με την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι οι Αμερικανοί είναι αυτό που ονομάζουμε high spenders και μαζί με τον ΕΟΤ εντείνουμε τις προσπάθειές μας σε αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική αγορά, οι οποίες φαίνεται πώς αποδίδουν, όπως δείχνουν τα δεδομένα.

Για τις υψηλές επιδόσεις που παρουσιάζει η κρουαζιέρα κάνει σαφές ότι πρόκειται μια στρατηγική επιλογή, υπογραμμίζοντας ότι από τον Φεβρρουάριο του 2023 ξεκινάνε και οι χειμερινές κρουαζιέρες από την Royal Carribean, ενισχύοντας την λιγότερη δημοφιλή τουριστική περίοδο και ιδιαίτερα την αμερικάνική αγορά.

Ο Υπουργός Τουρισμού μιλά και για το εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι η επένδυση σε δημόσιες υποδομές, η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση των δεξιοτήτων και της επιχειρηματικότητας συγκαταλέγονται στους 5 στρατηγικούς άξονες για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού οι οποίοι συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τους άξονες του Εθνικού Σχέδιου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Post
Τουρισμός Τετάρτη 17.09.2025

Επετειακή εκδήλωση «Μνήμη και Φως» διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών

Επετειακή εκδήλωση με τίτλο «Μνήμη και Φως» διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), στον ιστορικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών την Τρί

Post
Τουρισμός Τρίτη 16.09.2025

Στη Λήμνο τουριστικοί πράκτορες της Τουρκίας με συμφωνίες για περισσότερους τούρκους επισκέπτες το 2026

Με την υπόσχεση ότι η Λήμνος «θα δει πλέον περισσότερους τούρκους επισκέπτες», αναχώρησε από το νησί η τουρκική αποστολή , που συμμετείχε σε ταξίδι εξοικείωσης / fam trip, το οποίο διοργάν

Post
Τουρισμός Πέμπτη 11.09.2025

Γαλλικά αφιερώματα αποθεώνουν τη Θεσσαλονίκη - Δύο ταξιδιωτικοί οδηγοί στην 3η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα της Γαλλίας

Με εγκωμιαστικά σχόλια όπως: «Μια πόλη αντιθέσεων και γεύσεων…σας προσκαλεί να ζήσετε την τέχνη της επιβράδυνσης και της απόλαυσης (χαλαρά) challara», η 3η δημοφιλέστερη ταξιδιωτική