Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 15:28 Πολιτική

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή μετά την πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα – Ξεκινά η τριήμερη συζήτηση


Ξεκινά το απόγευμα η συζήτηση επί της πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της κακοκαιρίας.
Για κίνηση εντυπωσιασμού κάνει λόγο η κυβέρνηση.

«Nαι» στην πρόταση μομφής, αλλά «όχι» σε πρόωρες εκλογές με την πανδημία να καλπάζει λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία μετά τη σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών.

Ξεκινά η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής
Η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που υπέβαλε χθες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αρχίζει σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τις 8 το βράδυ της Κυριακής.

Ακολούθως θα διεξαχθεί διά ζώσης ονομαστική ψηφοφορία, με δυνατότητα επιστολικής ψήφου όσων βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό, ή είναι σε απομόνωση λόγω της πανδημίας.

Λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, οι βουλευτές θα προσέλθουν να ψηφίσουν σε τρεις ομάδες των 100.

Για να γίνει δεκτή η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των βουλευτών.

Επίσης, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, «πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει εξάμηνο από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών».

Η σημερινή συζήτηση θα αρχίσει με τις τοποθετήσεις δύο εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας, και συγκεκριμένα του κ. Δ. Τζανακόπουλου και της κας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Θα ακολουθήσει ένας κύκλος έξι ομιλητών από κάθε κόμμα της Βουλής, και η συζήτηση θα συνεχιστεί με 12μελείς κύκλους ομιλητών (5 ΝΔ, 3 ΣΥΡΙΖΑ, 1 Κίνημα Αλλαγής, 1 ΚΚΕ, 1 Ελληνική Λύση και 1 ΜέΡΑ25).

Οι συνεδριάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής θα αρχίσουν στις 10 πμ.

madata.gr
Post
Πολιτική Δευτέρα 20.04.2026

Βασίλης Κικίλιας από Ηράκλειο: «Προτεραιότητα η ασφάλεια και η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος» (vid)

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπουργού στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου βρέθηκαν οι αυξημένες προσφυγικές ροές, η ασφάλεια των επιβατών και η ανακοίνωση νέων προσλήψεων. Επίσκεψη στο Λιμεναρχεί

Post
Πολιτική Δευτέρα 20.04.2026

Ο Αθανάσιος Καββαδάς νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του Μακάριου Λαζαρίδη αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Καββαδάς. Ο Αθανάσιος Καββαδάς, βουλευτής Λευκάδ

Post
Πολιτική Δευτέρα 20.04.2026

«Φωτιά» μετά την παραίτηση Λαζαρίδη: Στην Κρήτη ο Μητσοτάκης – Κρίσιμες άρσεις ασυλίας στη Βουλή

Μετά από ένα έντονο πολιτικά Σαββατοκύριακο με την παραίτηση του Μακάριου Λαζαρίδη από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να κυριαρχεί, η εβδομάδα που ξεκινά προμηνύεται εξίσου θερμή. Στο επίκ