Image
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 11:29 Βλέπω/Ακούω

Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τις αργίες της Τρίτης και της Τετάρτης λόγω κακοκαιρίας

Κανονικά θα καταβάλουν το ημερομίσθιο στους εργαζομένους τους για τη γενική αργία που εφαρμόστηκε την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα, οι εργοδότες των επιχειρήσεων που έμειναν υποχρεωτικά κλειστές.
Ωστόσο, σύμφωνα και με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας η καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών στις ιδιωτικές επιχειρήσεις θα γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι για τις επιχειρήσεις που εξαιρέθηκαν από την αργία και δεν κατάφεραν να ανοίξουν λόγω χιονιά (π.χ. πρατήριο καυσίμων), οι εργοδότες δεν υποχρεούνται στην καταβολή ημερομισθίου.

Τέλος, στις επιχειρήσεις που λειτούργησαν κανονικά, αν ο εργαζόμενος δεν κατάφερε να πάει στη δουλειά λόγω του χιονιά, θα πληρωθεί κανονικά από τον εργοδότη.

madata.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 24.05.2026

Σύλληψη ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη

Τις πρωινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 40χρονος ημεδαπός για παράβαση του άρθρου 175 του Π.Κ. «Αντιποίηση Αρχής», του άρθρου 76 παράγραφος 1 του Ν.4070/2012 «Ποινικές κυρώσεις»

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 24.05.2026

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα 24/5/26

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα

Post
Βλέπω/Ακούω Σάββατο 23.05.2026

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων, συντάξεων και εφάπαξ από τον e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, από 25 Μαΐου 2026 έως 29 Μαΐου 2026

Ο προγραμματισμός των καταβολών (χάρτης πληρωμών) για την εβδομάδα από την Δευτέρα 25 Μαΐου 2026 έως και την Παρασκευή 29 Μαΐου 2026 Ειδικότερα: 1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα καταβληθούν: Στις 26 Μαΐο