Image
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 11:22 Είς Υγείαν

Παγώνη: Οι σκληροί δείκτες παραμένουν ψηλά – Κανένας διασωληνωμένος με τρεις δόσεις εμβολίου

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν γιατροί και νοσηλευτές από την κακοκαιρία «Ελπίς», αλλά και την πορεία της πανδημίας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Όπως τόνισε η κυρία Παγώνη παραμένει αποκλεισμένη στα σύνορα Χαλανδρίου – Πολυδρόσου, όπου είναι όλοι οι δρόμοι κλειστοί, πλην του κεντρικού οδικού άξονα. «Έκανα μια προσπάθεια να βγω πεζή, αλλά είναι παγοδρόμια όλοι οι δρόμοι και είναι επικίνδυνο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι αδύνατον να φτάσει στο νοσοκομείο όπου εργάζεται.

«Αυτές τις μέρες το ιατρικό κομμάτι το αντιμετώπισαν, ενώ συνάδελφοι που δεν μπορούσαν να φτάσουν στα σπίτια τους, έμειναν στα νοσοκομεία και έκαναν δύο και τρεις βάρδιες σερί» πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη, ενώ συμπλήρωσε πως με την πληρότητα των νοσοκομείων οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν είχαν ούτε κρεβάτι να ξεκουραστούν.

«Έχουμε ολοκληρώσει νοσηλίες και δεν μπορούμε να δώσουμε εξιτήρια γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να φτάσουν σπίτι τους» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι εφημερίες συνεχίζονται κανονικά και το προσωπικό πρέπει να βρει τρόπο να έχει διαθέσιμες κλίνες για τα νέα περιστατικά.

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως οι σκληροί δείκτες, των θανάτων και των διασωληνωμένων, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και θα αρχίσουν να μειώνονται τις επόμενες εβδομάδες. «Οι άνθρωποι που είναι εκεί είναι με πολλές επιπλοκές, αλλά και με τη μετάλλαξη Δέλτα» σημείωσε και διευκρίνησε πως δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής με τριπλό εμβολιασμό από τη μετάλλαξη Όμικρον. «Υπάρχει ανεμβολίαστος ασθενής με Όμικρον» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, τα κρούσματα αναμένεται να μειωθούν τις επόμενες ημέρες θα φανούν και τα αποτελέσματα του -άτυπου- lockdown λόγω του καιρού, καθώς δεν υπήρχε μεταδοτικότητα. Κάτι που όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ οδήγησε και τα μέλη της επιτροπής να ξεκινήσουν την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στο φάρμακο για τον κορωνοϊό, που όπως τόνισε θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της Covid-19. «Ευτυχώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε έγκριση για το αντιιικό φάρμακο της Pfizer, που αν νοσήσει κάποιος και το λάβει τις πρώτες ημέρες, θα έχει μια ασφάλεια έως 90% να μην νοσηλευτεί ή να μπει σε ΜΕΘ» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

madata.gr

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 15.12.2025

Την Τετάρτη από τις 09:30 στο Δημαρχείο Καισαριανής η Εθελοντική Αιμοδοσία

Με σύνθημα «δώσε ζωή – είναι στο αίμα σου» το 1 ο ΕΠΑΛ και ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» διοργανώνουν την 74 η Εθελοντική Αιμοδοσία

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 14.12.2025

Η σωστή συχνότητα λουσίματος δεν είναι ίδια για όλους – Τι ισχύει σύμφωνα με δερματολόγους

Όταν μπαίνει στο τραπέζι το θέμα του λουσίματος, η πρώτη αλήθεια που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι μία: δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλους. Η συχνότητα με την οποία πρέπει να λούζουμε

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 13.12.2025

Γιατί πρέπει να πλένεις πάντα τις πατάτες ακόμη κι αν τις ξεφλουδίζεις

Η πατάτα είναι από τα πιο βασικά τρόφιμα της κουζίνας μας και καταναλώνεται με δεκάδες τρόπους: βραστή, τηγανητή, ψητή ή στον φούρνο. Κι όμως, ένα κρίσιμο βήμα πριν το μαγείρεμα συχνά παραλείπεται ή υ