Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 14:47 Εκτός Ελλάδος

Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν στους δρόμους από τη χιονοκαταιγίδα


Χάος επικράτησε στους δρόμους και στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τη σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε την Τουρκία τις τελευταίες τρεις μέρες. Χιλιάδες οδηγοί παγιδεύτηκαν στους δρόμους και κατηγόρησαν τις αρχές ότι καθυστέρησαν να δράσουν.
Απεγνωσμένοι επιβάτες διοργάνωσαν αυθόρμητη διαδήλωση. Εγκλωβισμένοι τρεις μέρες μέσα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι έξαλλοι.

«Είμαστε κουρασμένοι! Δεν αντέχουμε άλλο!» ανέφερε μια γυναίκα.

Είναι άγρυπνοι και πεινασμένοι για περισσότερο από 72 ώρες, ενώ κοιμούνται στο πάτωμα ή όπου αλλού βρουν. Κανένας δεν τους λέει πότε θα φύγουν τα αεροσκάφη που έχουν καθηλωθεί από τη σφοδρή χιονοκαταιγίδα.

Η ορατότητα στο αεροδρόμιο είναι μηδενική. Όπως ακριβώς και στην Πόλη που χιλιάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν για περισσότερο από 12 ώρες. Πολλοί εγκατέλειψαν στη μέση του δρόμου τα αυτοκίνητα τους καθώς το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 60 εκατοστά.

Το απόγευμα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, απαγόρευσε τη μετακίνηση των αυτοκινήτων στο οδικό δίκτυο αλλά ήταν ήδη αργά. Τα αυτοκίνητα είχαν ήδη παγιδευτεί ενώ έγιναν και πολλά ατυχήματα.

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες χιονοθυέλλες που χτύπησαν την Τουρκία εδώ και 30 χρόνια.

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 18.05.2022

Νέα οδηγία CDC: Επιστρέφουν τα rapid test

Το CDC συνιστά πλέον σε όλους που ταξιδεύουν εντός ΗΠΑ, ανεξάρτητα αν είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι, να κάνουν rapid test. Σύμφωνα με τη Daily Mail, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (C ...

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 18.05.2022

Η Ρωσία δέσμευσε τον τραπεζικό λογαριασμό της Google Russia - Υποχρεώνεται σε πτώχευση η εταιρεία

Στη δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού της Google στη Ρωσία προχώρησε την Τετάρτη η Μόσχα, αντιδρώντας στον περιορισμό ειδήσεων που θεωρήθηκαν προπαγάνδα. Η Google δέχεται για μήνες τις πιέσεις της

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 18.05.2022

Ερντογάν: Μπλοκάρει την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας. Κάναμε αυτό το λάθος με την Ελλάδα

H Τουρκία εμπόδισε την αρχική απόφαση του ΝΑΤΟ να επεξεργαστεί το αίτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία, θέτοντας εν αμφιβόλω τις ελπίδες για γρήγορη ένταξη των