Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 23:51 Γνώμες

Κορονοϊός - Λίνου: Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την Όμικρον 2 - Δεν ξέρουμε αν υπακούει στα εμβόλια


Νέα ανησυχία για ειδικούς και κυβέρνηση είναι η καινούργια υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον που εντοπίζεται πλέον και στην Ελλάδα.
Μιλώντας στην εκπομπή Τι Λες Τώρα!, η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας, τόνισε πως δεν είναι ακόμα γνωστές πολλές λεπτομέρειες για τη νέα παραλλαγή.

Πρέπει να περιμένουμε, να κάνουμε υπομονή για να δούμε αν θα υπάρξουν καινούργια προβλήματα. Δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει. Η Όμικρον 2 είναι μια από τις 3 υπομεταλλάξεις που υπάρχουν και το πιο πιθανό, συμπεριφέρεται ακριβώς το ίδιο με την Όμικρον.

Αυτό που δεν είναι ωστόσο γνωστό και προκαλεί ανησυχία, είναι ότι ακόμα «δεν ξέρουμε αν υπακούει στα εμβόλια με τον ίδιο τρόπο που υπακούει η Όμικρον 1 αν δηλαδή προστατεύει η τρίτη δόση επαρκώς».

«Πρέπει να βρισκόμαστε συνεχώς σε κατάσταση εγρήγορσης, δεν υπάρχει άλλη λύση. Να κάνουμε υπομονή, να χρησιμοποιούμε όλα τα μέτρα που υπάρχουν», κατέληξε η καθηγήτρια, λέγοντας ότι το τοπίο για το Πάσχα είναι ακόμη θολό.

 

megatv

 
Post
Γνώμες Τετάρτη 18.05.2022

Ποια είναι τα πιο βρώμικα πράγματα που ακουμπάτε κάθε μέρα;

Κάθε μέρα που αγγίζουμε επιφάνειες που είναι γεμάτες με μικρόβια. Και οι πιο επικίνδυνες εστίες αυτών των μικροβίων μπορεί να μην είναι αυτές που θα περιμένατε. Ξέρατε για παράδειγμα ότι στις καφετ

Post
Γνώμες Τετάρτη 18.05.2022

Δείτε τι κάνουν ΑΥΤΑ τα σακουλάκια από διάφορες συσκευασίες… Μην τα πετάτε!

Τα σακουλάκια με γέλη (τζελ) πυριτίου τα συναντάμε συχνά μέσα σε κουτιά παπουτσιών, ή σε άλλες συσκευασίες και συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια, μόνο και μόνο επειδή πιστεύουμε ότι είναι εντελώς άχρησ

Post
Γνώμες Τρίτη 17.05.2022

Μια οδοντόκρεμα δίπλα στο καλάθι των απλύτων είναι απαραίτητη - Δείτε Γιατί

Το πλύσιμο των ρούχων δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι πρέπει να πλύνετε τα βρώμικα ρούχα για να έχετε καθαρά να φορέσετε. Έχει να κάνει και με το να προστατέψετε τα ρούχα και τις υφές τους ώσ