Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 22:02 Πολιτική

Τσοχατζόπουλος: Άνοιξε η πρώτη διαθήκη – Εν αναμονή της δεύτερης που θα είναι φωτιά


Απαντήσεις ως προς το εύρος της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, που βρέθηκε στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας για τις μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, αναμένεται να δώσουν οι τρεις διαθήκες που άφησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Η πρώτη άνοιξε χθες, πέντε μήνες μετά τον θάνατό του, αλλά οι δικηγόροι της συζύγου και των άλλων μελών της οικογένειας του εκλιπόντος πολιτικού δεν έχουν λάβει ακόμα αντίγραφά της και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένονται εκπλήξεις στα όσα αναφέρει η πρώτη διαθήκη. Αντίθετα, αναμένεται με ενδιαφέρον μέσα στον Φεβρουάριο το άνοιγμα της δεύτερης διαθήκης, η οποία εκτιμάται πως θα πυροδοτήσει αντιδράσεις από μέλη της οικογένειάς του.

 Ο πρώην υπουργός είχε προϊδεάσει με ηχητικό του, τα Χριστούγεννα του 2020: «Συνειδητοποίησα μετά από ελέγχους και έρευνες που έκανα τους τελευταίους μήνες ότι είμαι θύμα δράσης μιας σπείρας με σκοπό να με εκθέσουν ηθικά, ανθρώπινα και πολιτικά. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τόσο η ξαδέρφη μου η Νίκη και μια σειρά άλλων συνεργατών του παρελθόντος από το γραφείο μου». Για την υπόθεση έχει ξεσπάσει δικαστική διαμάχη της ξαδέρφης του με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου.

 Η τρίτη διαθήκη, που αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, θα ρίξει περισσότερο φως ως προς την περιουσία του πρώην υπουργού Αμυνας, καθώς θα αποκαλυφθεί ποιοι είναι δικαιούχοι και τα περιεχόμενα των δύο θυρίδων που διατηρούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ξένη τράπεζα.

 Πριν από λίγες ημέρες, ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Νίκος Αλεξανδρής, αποκάλυψε πως η χήρα του πολιτικού εντόπισε στο προσωπικό του αρχείο αριθμούς που παραπέμπουν σε θυρίδες τραπεζών στο εξωτερικό. Πιθανολογείται πως πρόκειται για θυρίδες στις οποίες μπήκε «μαύρο χρήμα» την περίοδο των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Αμυνας. Η μία από αυτές λέγεται ότι ανήκει σε σημαίνον πολιτικό πρόσωπο. «Ο Aκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι δεν ήταν ο δικαιούχος του βρόμικου χρήματος. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι συγκεκριμένες θυρίδες δεν ανήκουν στον Ακη Τσοχατζόπουλο ή στη σύζυγό του. Οταν αποκαλυφθεί σε ποιους ανήκουν οι θυρίδες, θα ανατραπεί όλο το πλαίσιο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα» δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής.

espressonews.gr

madata.gr
Post
Πολιτική Κυριακή 22.02.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η τεχνολογική διακυβέρνηση είναι το πεδίο που θα καθορίσει τη γεωοικονομική ισχύ των επόμενων δεκαετιών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση εστιάζει σε δύο πεδία που, όπως επισημαίνει, διαμορφώνουν το μέλλον της χώρας. Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού: Καλημέρα σας.

Post
Πολιτική Κυριακή 22.02.2026

Β. Κικίλιας στη RealNews: «Εχθρός μας είναι οι σύγχρονοι λαθρέμποροι»

«Εχθρός μας στο μεταναστατευτικό είναι οι σύγχρονοι λαθρέμποροι, οι εγκληματίες αυτοί που βάζουν δυστυχείς ανθρώπους μέσα σε βάρκες - κουφάρια χωρίς σωσίβια, εγκαταλείποντάς τους στις πιο δύσκολ

Post
Πολιτική Παρασκευή 20.02.2026

Συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα με τον Πρέσβη της Ινδίας Rudrendra Tandon

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας συναντήθηκε, σήμερα, με τον Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα, Rudrendra Tandon, στον απόηχο της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ινδία και συμφώνησαν