Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 22:02 Πολιτική

Τσοχατζόπουλος: Άνοιξε η πρώτη διαθήκη – Εν αναμονή της δεύτερης που θα είναι φωτιά


Απαντήσεις ως προς το εύρος της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, που βρέθηκε στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας για τις μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα, αναμένεται να δώσουν οι τρεις διαθήκες που άφησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Η πρώτη άνοιξε χθες, πέντε μήνες μετά τον θάνατό του, αλλά οι δικηγόροι της συζύγου και των άλλων μελών της οικογένειας του εκλιπόντος πολιτικού δεν έχουν λάβει ακόμα αντίγραφά της και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένονται εκπλήξεις στα όσα αναφέρει η πρώτη διαθήκη. Αντίθετα, αναμένεται με ενδιαφέρον μέσα στον Φεβρουάριο το άνοιγμα της δεύτερης διαθήκης, η οποία εκτιμάται πως θα πυροδοτήσει αντιδράσεις από μέλη της οικογένειάς του.

 Ο πρώην υπουργός είχε προϊδεάσει με ηχητικό του, τα Χριστούγεννα του 2020: «Συνειδητοποίησα μετά από ελέγχους και έρευνες που έκανα τους τελευταίους μήνες ότι είμαι θύμα δράσης μιας σπείρας με σκοπό να με εκθέσουν ηθικά, ανθρώπινα και πολιτικά. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τόσο η ξαδέρφη μου η Νίκη και μια σειρά άλλων συνεργατών του παρελθόντος από το γραφείο μου». Για την υπόθεση έχει ξεσπάσει δικαστική διαμάχη της ξαδέρφης του με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου.

 Η τρίτη διαθήκη, που αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, θα ρίξει περισσότερο φως ως προς την περιουσία του πρώην υπουργού Αμυνας, καθώς θα αποκαλυφθεί ποιοι είναι δικαιούχοι και τα περιεχόμενα των δύο θυρίδων που διατηρούσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε ξένη τράπεζα.

 Πριν από λίγες ημέρες, ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Νίκος Αλεξανδρής, αποκάλυψε πως η χήρα του πολιτικού εντόπισε στο προσωπικό του αρχείο αριθμούς που παραπέμπουν σε θυρίδες τραπεζών στο εξωτερικό. Πιθανολογείται πως πρόκειται για θυρίδες στις οποίες μπήκε «μαύρο χρήμα» την περίοδο των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Αμυνας. Η μία από αυτές λέγεται ότι ανήκει σε σημαίνον πολιτικό πρόσωπο. «Ο Aκης Τσοχατζόπουλος υποστήριξε ότι δεν ήταν ο δικαιούχος του βρόμικου χρήματος. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι συγκεκριμένες θυρίδες δεν ανήκουν στον Ακη Τσοχατζόπουλο ή στη σύζυγό του. Οταν αποκαλυφθεί σε ποιους ανήκουν οι θυρίδες, θα ανατραπεί όλο το πλαίσιο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα» δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής.

espressonews.gr

madata.gr
Post
Πολιτική Τετάρτη 18.05.2022

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον: Χαμόγελα στην Αθήνα, νεύρα στην Άγκυρα

Ιδιαίτερα θετικά αποτιμά η Αθήνα την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτιμώντας ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη ενίσχυσε το κύρος της χώρας και δυναμώσε τις θέσεις της. Τα μηνύματα ...

Post
Πολιτική Τετάρτη 18.05.2022

Πρώτη η Έφη Αχτσιόγλου και επίσημα: Όλα τα ονόματα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Μετά την πλήρη ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων όλων των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια, με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα που έχει στη διάθεση της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και εφαρμόζοντας τ ...

Post
Πολιτική Τετάρτη 18.05.2022

Κώστας Καραμανλής: Επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού σε εκδήλωση οργάνωσης γυναικών

Νέα δημόσια εμφάνιση ετοιμάζεται να κάνει ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει το παρών σε εκδήλωση για οργάνωσης γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής. Ειδικότερα, ο πρ ...