Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 13:00 Γνώμες

Κορονοϊός - Δημόπουλος: Οι 3 προϋποθέσεις για να τελειώσουμε με την πανδημία


Η ανοσιακή απόκριση μετά το εμβόλιο φαίνεται να είναι είναι μεγαλύτερη από την φυσική ανοσία, ενώ αναφέρθηκε στην μεγάλη ικανότητα του ιού να μεταλλάσσεται.

Για τον πορεία της πανδημίας στην χώρα, την μετάλλαξη Όμικρον και τον εμβολιασμό μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Πρωινοί Τύποι ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος και ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σημείωσε ότι τα εμβόλια δουλεύουν αποτελεσματικά στο να αποφύγουμε την βαριά νόσηση και νοσηλεία.

Παράλληλα, υπογράμμισε τις τρεις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε με την πανδημία. Όπως είπε το πρώτο είναι να αναπτυχθεί η ανοσία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεύτερον, να καλύψει η ανοσιακή απόκριση που αναπτύσσουμε την μετάλλαξη Δέλτα και τρίτον να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός σε πολυπληθή κράτη όπως η Αφρική.

Ανέφερε ακόμα πως υπάρχουν δεδομένα ότι η νόσηση με την μετάλλαξη Όμικρον καλύπτει την πιθανότητα να νοσήσουμε και από την Δέλτα. Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός και τόνισε ότι δεν είναι μια αθώα γρίπη αν κολλήσουμε την μετάλλαξη Όμικρον.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και συνεχιστεί ο εμβολιασμός μπορούμε να κατέβουμε σε πολύ χαμηλή διασπορά του ιού, δηλαδή θα μπορούσαμε να πέσουμε και κάτω από τα 3000 κρούσματα.

Ανέφερε ακόμα ότι η πολύ μεγάλη διασπορά με επιμόλυνση του ιού έχει δώσει ένα μεγάλο ποσοστό φυσικής ανοσίας στην Όμικρον.

 

ant1news

 
Post
Γνώμες Τρίτη 27.01.2026

Αυταρχισμός, ορυκτά καύσιμα και κλιματική κατάρρευση, ή ένα καλύτερο μέλλον;

Η ΕΕ δεν πρέπει να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο με εισαγωγές από τις ΗΠΑ: όσο οι υπουργοί της ΕΕ επικυρώνουν την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αερίου, ακτιβιστές του βελγικού γραφείου της Greenpe

Post
Γνώμες Δευτέρα 26.01.2026

Να διερευνηθούν σε βάθος τα ακριβή αίτια της τραγωδίας των Τρικάλων

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο εργαζομένων γυναικών και τον τραυματισμό συναδέλφων τους στο εργοστάσιο της ΒΙΟΛΑΝΤΑ στα Τρίκαλα, μετά από ισχυρή έκρηξη και την εκδήλωση εκτεταμέν

Post
Γνώμες Τετάρτη 21.01.2026

Υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων

Η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει ότι, σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων, η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων αποτελεί υποχρέωση που απορρέει τόσο από την εργατική νομοθεσία όσο και από τι