Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 12:58 Βλέπω/Ακούω

Κορονοϊός: Στο 90% οι άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού


Το 90% των άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβου. Σύμφωνα με πηγές, αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 μονάδες το ποσοστό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, που είναι και η πιο ευπαθής, που εμβολιάστηκε χάρη στην υποχρεωτικότητα. Συγκεκριμένα, 2.761.838 πολίτες άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβου.

Η προθεσμία εκπνέει αύριο το βράδυ (Κυριακή 16/1) και δεν πρόκειται να δοθεί απολύτως καμία παράταση. 

Στις 17/1 ξεκινάει η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολιαστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος και ως το τελος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων (50 ευρώ για τον Ιανουάριο -μισός μηνας- και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο).

Οι όποιες εξαιρέσεις αφορούν κατοίκους εξωτερικού, αυτούς που έχουν  απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές  κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας  (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ), όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, όσους έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.

Αναλυτική ενημέρωση για τον αριθμό των πολιτών στους οποίους θα επιβληθεί πρόστιμο και τη διαδικασία ενστάσεων θα δοθεί τη Δευτέρα.

Πηγή: skai.gr

 

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 27.01.2026

Θαλάσσια ρύπανση στον Πειραιά

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης μικρής έκτασης, αποτελούμενη από αυτοδιαλυόμενα διάσπαρτα π

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 27.01.2026

Νέα ψηφιακή διαδικασία ενημέρωσης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Δήμο Κηφισιάς

Ο Δήμος Κηφισιάς προχωρά σε ουσιαστική αναβάθμιση του τρόπου ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα κλεισίματα δρόμων που εγκρίνονται από τις Τεχνικές Υπηρεσίε

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 27.01.2026

Απαγόρευση απόπλου Δ/Ξ – Ο/Γ πλοίου στη Σίφνο

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σίφνου από τον Πλοίαρχο του Δεξαμενόπλοιου-Οχηματαγωγού (Δ/Ξ-Ο/Γ) «ΑΠΗΛΙΩΤΗΣ» Ν.Π. 11460, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον λι