Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 12:58 Βλέπω/Ακούω

Κορονοϊός: Στο 90% οι άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού


Το 90% των άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβου. Σύμφωνα με πηγές, αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 μονάδες το ποσοστό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, που είναι και η πιο ευπαθής, που εμβολιάστηκε χάρη στην υποχρεωτικότητα. Συγκεκριμένα, 2.761.838 πολίτες άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβου.

Η προθεσμία εκπνέει αύριο το βράδυ (Κυριακή 16/1) και δεν πρόκειται να δοθεί απολύτως καμία παράταση. 

Στις 17/1 ξεκινάει η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολιαστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος και ως το τελος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων (50 ευρώ για τον Ιανουάριο -μισός μηνας- και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο).

Οι όποιες εξαιρέσεις αφορούν κατοίκους εξωτερικού, αυτούς που έχουν  απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές  κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας  (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ), όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, όσους έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.

Αναλυτική ενημέρωση για τον αριθμό των πολιτών στους οποίους θα επιβληθεί πρόστιμο και τη διαδικασία ενστάσεων θα δοθεί τη Δευτέρα.

Πηγή: skai.gr

 

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 13.05.2026

Σύλληψη αλλοδαπών για ναρκωτικά στον Πειραιά και την Αττική

Απογευματινές ώρες της 11.05.2026, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί (ένας 42χρονος και μία 66χρονη, υπήκοοι Φιλιππίνων, καθώς και 51χρονος, υπήκοος Πακιστάν), κατά παράβαση διατάξεων του Ν. 4139/13 «

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 13.05.2026

Η Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής στην Καλλιτεχνούπολη

Στο σημείο του κατεστραμμένου οδικού άξονα από την κακοκαιρία «Erminio» στην Καλλιτεχνούπολη βρέθηκε σήμερα η Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατο

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 13.05.2026

Προσωρινά Εκτός Λειτουργίας η Υπηρεσία «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης» του e-ΕΦΚΑ

Σε προσωρινή αναστολή θα τεθεί η ηλεκτρονική υπηρεσία «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης» του e-ΕΦΚΑ, λόγω εργασιών μετάπτωσης δεδομένων στο νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του φορέα.