Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 12:58 Βλέπω/Ακούω

Κορονοϊός: Στο 90% οι άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού


Το 90% των άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβου. Σύμφωνα με πηγές, αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 μονάδες το ποσοστό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, που είναι και η πιο ευπαθής, που εμβολιάστηκε χάρη στην υποχρεωτικότητα. Συγκεκριμένα, 2.761.838 πολίτες άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβου.

Η προθεσμία εκπνέει αύριο το βράδυ (Κυριακή 16/1) και δεν πρόκειται να δοθεί απολύτως καμία παράταση. 

Στις 17/1 ξεκινάει η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολιαστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος και ως το τελος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων (50 ευρώ για τον Ιανουάριο -μισός μηνας- και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο).

Οι όποιες εξαιρέσεις αφορούν κατοίκους εξωτερικού, αυτούς που έχουν  απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές  κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας  (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ), όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, όσους έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.

Αναλυτική ενημέρωση για τον αριθμό των πολιτών στους οποίους θα επιβληθεί πρόστιμο και τη διαδικασία ενστάσεων θα δοθεί τη Δευτέρα.

Πηγή: skai.gr

 

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 24.02.2026

Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και στοχευμένες παρεμβάσεις στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Χερσονήσου συνεδρίασε στις Γούρνες, εγκρίνοντας σημαντικές παρεμβάσεις που ενισχύουν την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Κε

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 24.02.2026

Ηράκλειο: Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή ο οριστικός ανάδοχος για τις υπηρεσίες καθαριότητας

Η ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου που προέκυψε από τον Ανοικτό Διεθνή Διαγωνισμό του Δήμου Ηρακλείου, για τις υπηρεσίες απομάκρυνσης ογκωδών και πράσινων αποβλήτων και συλλογής ανακυκλώσιμων αποβλήτω

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 24.02.2026

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες παθήσεις στην Πλατεία Συντάγματος

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός Οργανισμός της χώρας, σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.), διοργανώνει δράση στην Π