Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 12:58 Βλέπω/Ακούω

Κορονοϊός: Στο 90% οι άνω των 60 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού


Το 90% των άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβου. Σύμφωνα με πηγές, αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 μονάδες το ποσοστό αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, που είναι και η πιο ευπαθής, που εμβολιάστηκε χάρη στην υποχρεωτικότητα. Συγκεκριμένα, 2.761.838 πολίτες άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβου.

Η προθεσμία εκπνέει αύριο το βράδυ (Κυριακή 16/1) και δεν πρόκειται να δοθεί απολύτως καμία παράταση. 

Στις 17/1 ξεκινάει η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολιαστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος και ως το τελος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων (50 ευρώ για τον Ιανουάριο -μισός μηνας- και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο).

Οι όποιες εξαιρέσεις αφορούν κατοίκους εξωτερικού, αυτούς που έχουν  απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές  κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας  (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ), όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, όσους έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.

Αναλυτική ενημέρωση για τον αριθμό των πολιτών στους οποίους θα επιβληθεί πρόστιμο και τη διαδικασία ενστάσεων θα δοθεί τη Δευτέρα.

Πηγή: skai.gr

 

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 04.09.2026

Ένα Καινοτόμο Εγχείρημα για την Κρήτη θα αποκαλυφθεί στη ΔΕΘ. Ένα Εγχείρημα που Τιμά Παράδοση και Καινοτομία

Κάτι μεγάλο φαίνεται να ετοιμάζεται για την Κρήτη στη φετινή ΔΕΘ, από 100% ιδιωτική πρωτοβουλία. Πηγές μας αναφέρουν ότι το Σάββατο θα παρουσιαστεί ένα εγχείρημα που χαρακτηρίζεται ως «απόλυτα κ

Post
Βλέπω/Ακούω Πέμπτη 03.09.2026

Ιός του Δυτικού Νείλου: 290 κρούσματα και 24 θάνατοι στην Ελλάδα

Συνολικά 290 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα από την έναρξη της φετινής περιόδου επιτήρησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Από τα κρούσματα, τ

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 01.09.2026

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου – Σε επιφυλακή 19 περιοχές της χώρας

Αυξημένη προσοχή απαιτείται και αύριο, Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, καθώς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αρκετές περιοχές της χώρας θα βρίσκο