Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 23:49 Ειδήσεις

Σακελλαροπούλου - Κηδεία Ντ. Σασόλι: Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ έναν αφοσιωμένο Ευρωπαίο και φίλο της Ελλάδας


Στο έργο που πρόσφερε και την παρακαταθήκη που άφησε ο Νταβίντ Σασόλι, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε δήλωσή της, στην κηδεία του Ιταλού πολιτικού που έγινε πριν από λίγο στη Ρώμη. Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ έναν αφοσιωμένο Ευρωπαίο και φίλο της Ελλάδας, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι» τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χειρίστηκε τα προβλήματα και τις προκλήσεις αυτής της δύσκολης, λόγω της υγειονομικής κρίσης, διετίας με αταλάντευτη πίστη στη σημασία της αλληλεγγύης και της κοινής προσπάθειας» συνέχισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Διαδραμάτισε εξέχοντα ρόλο στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού ανάκαμψης από την πανδημία, ενώ παράλληλα εργάστηκε για την εμβάθυνση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το όραμά του για μια Ευρώπη που «καινοτομεί, προστατεύει και ακτινοβολεί», όπως χαρακτηριστικά έλεγε, είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη του».

 

madata.gr
Post
Ειδήσεις Τετάρτη 22.04.2026

Ρεκόρ μεταναστών στην ΕΕ το 2025: Έφτασαν τα 64,2 εκατομμύρια

Ο αριθμός των μεταναστών που διαμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε σε επίπεδο-ρεκόρ τα 64,2 εκατομμύρια το 2025, αυξημένος κατά περίπου 2,1 εκατομμύρια σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ν

Post
Ειδήσεις Παρασκευή 17.04.2026

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια αύριο Σάββατο 18-04-2026

Το Σάββατο 18 Απριλίου 2026 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 09:30 έως τις 14:00. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγμα

Post
Ειδήσεις Τρίτη 14.04.2026

Σάκης Αρναούτογλου στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η ανθεκτικότητα στο νερό δεν χτίζεται με συνθήματα, αλλά με δημόσιες επενδύσεις, δίκτυα και λογοδοσία»

Στην εκδήλωση “Turning the tide: A multi-stakeholder dialogue towards a water resilient Europe”, που διοργάνωσε η «Ομάδα Ευρωβουλευτών για την Κλιματική Αλλαγή, τη Βιοποικιλότητα και