Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 21:58 Είς Υγείαν

Tι πρέπει να προσέξετε στις μάσκες KN95, N95 ή KF94 για να βεβαιωθείτε ότι είναι γνήσιες


Την ώρα που οι μάσκες υψηλής προστασίας όπως οι N95, KN95 και KF94, έχουν μεγάλη ζήτηση λόγω της μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον αλλά και των νέων περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ, είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορούν και «μαϊμού» ανάμεσα στις αυθεντικές. 
Οι Νew York Times παρουσιάζουν σε άρθρο τους τα σημεία που θα πρέπει κανείς να προσέξει κατά την αγορά τους τα οποία είναι: 

-Δεν διατίθενται σε σφραγισμένες συσκευασίες. 

-Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την εταιρεία ή την τοποθεσία.

-Δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης.

-Η επίσημη ορολογία χρησιμοποιείται λανθασμένα.

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι μια μάσκα N95 είναι εγκεκριμένη από το Ινστιτούτο για την Επαγγελματική Υγεία και Ασφάλεια (NIOSH), όχι από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). 

-Εάν η συσκευασία γράφει «γνήσια», «νόμιμη», «αυθεντική» ή «αξιόπιστη», τότε αυτό αποτελεί ύποπτο σημάδι, σύμφωνα με το CDC. 

-Δεν υπάρχει όνομα ή λογότυπο εταιρείας. 

-Ελαττωματικό προϊόν.

Οι μάσκες δεν θα πρέπει να έχουν στραβή συρμάτινη γέφυρα μύτης ή ελαστικά που αποσπώνται εύκολα. 

Στις μάσκες KN95
-Δεν υπάρχει σήμανση GB.

Σύμφωνα με το πρότυπο KN95, οι μάσκες που κατασκευάζονται μετά την 1η Ιουλίου 2021 φέρουν σφραγίδα GB2626-2019, η οποία βεβαιώνει ότι η μάσκα κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα ισχύοντα κινεζικά πρότυπα. Μια μάσκα με αριθμό GB που λήγει σε 2006 κατασκευάστηκε σύμφωνα με το προηγούμενο πρότυπο και εξακολουθεί να είναι νόμιμη εάν δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης.

Στις μάσκες Ν95
-Απουσιάζει το σήμα NIOSH.

Το NIOSH -γραμμένο σωστά- θα πρέπει να υπάρχει με κεφαλαία γράμματα και να εντοπίζεται εύκολα.

-Λείπει ο αριθμός έγκρισης.

Πρόκειται για αλφαριθμητικό αναγνωριστικό που ξεκινά με τα γράμματα «TC-84A» και ακολουθούν τέσσερα επιπλέον ψηφία.

-Η μάσκα έχει θηλιές αυτιών.

Οι αυθεντικοί αναπνευστήρες N95 ασφαλίζουν με ένα ζευγάρι ελαστικές ταινίες στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αυτό συνήθως δημιουργεί μια πιο καλη εφαρμογή σε σχέση με τις θηλιές αυτιών που διαθέτουν οι μάσκες KN95 και KF94.

-Διαθέτει σήμανση για παιδιά.

Δεν υπάρχουν μάσκες N95 παιδικού μεγέθους. Μόνο οι μάσκες ενηλίκων υποβάλλονται στη διαδικασία έγκρισης NIOSH και μπορούν να χαρακτηριστούν ως N95. Έτσι, οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως «Kids N95» (παιδικές N95) είναι, εξ ορισμού, ψευδές. Ωστόσο, υπάρχουν αυθεντικές μάσκες παιδικού μεγέθους KN95 και KF94.
 
 
 

 
 

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 26.01.2022

Κορονοϊός: 17.960 νέα κρούσματα, 115 νεκροί, 646 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου ανακοίνωσε 17.960 νέα κρούσματα, 115 νεκροί. Ενώ 646 είναι οι διασωληνωμένοι που δίνουν μάχη στης ΜΕΘ της χώρας μας Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ Τα νέα εργαστηριακά επιβ

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 26.01.2022

Το ρόφημα που προστατεύει από τον 4ο συχνότερο καρκίνο

Ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο με δισεκατομμύρια κόσμου να τον απολαμβάνουν καθημερινά έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από επιστήμονες, ακριβώς λόγω της δημοφιλίας του. Βρέθηκε λοιπό

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 26.01.2022

Εμβόλια κατά του κορονοϊού: Δεν επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα διαβεβαιώνουν οι ειδικοί

Τέλος στα fake news που αναφέρουν πως τα εμβόλια κατά του κορονοϊού επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα βάζουν οι επιστήμονες με δύο νέες μελέτες τους. Όπως τονίζουν τα σκευάσματα δεν προκαλούν στειρότ ...