Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 11:29 Κρητική διατροφή Πουρές γλυκοπατάτας με καρότο Υλικά 600 γρ. μικρές γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια 400 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο 1 κ. γλ. κανέλα Αλάτι και πιπέρι Θυμάρι, για το σερβίρισμα Εκτέλεση Βήμα 1 Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε αρκετό νερό για να τα καλύψει και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και τα καρότα, για περίπου 15 με 20 λεπτά. Βήμα 2 Σουρώστε και επιστρέψτε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 2 λεπτά. Βήμα 3 Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το βούτυρο, την κανέλα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βήμα 4 Σερβίρετε πασπαλίζοντας με θυμάρι.newsbeast.gr