Image
Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 09:51 Βλέπω/Ακούω

Καταλήψεις σχολείων και αντιδράσεις από καθηγητές και μαθητές για το πρωτόκολλο και την τηλεκπαίδευση

Νέα απεργία – αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, κήρυξε εχθές η ΟΛΜΕ, ενώ υπενθυμίζει ότι σε κάθε περίπτωση οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο).

Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της:

« Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…».

Συνεπώς, σημειώνει η ΟΛΜΕ, ανεξάρτητα από την κηρυχθείσα απεργία-αποχή είναι σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

Δεκάδες σχολεία υπό κατάληψη
Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 150 σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη σε όλη τη χώρα.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για ελλιπή μέτρα προστασίας στα σχολεία, ζητούν λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, δωρεάν και συχνά rapid test στα σχολεία κλπ..

Τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη βρίσκονται κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Θεσσαλονίκη.

Υπό κατάληψη τελούσαν το πρωί 18 σχολεία και σε Λέσβο με τους μαθητές να αντιδρούν στα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολείων το 2022. Ωστόσο μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και των Διευθυντές των Σχολείων σε κάποιες σχολικές μονάδες οι μαθητές σταμάτησαν την κατάληψη.

Υπό κατάληψη τελούν το Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, τα 3ο,4ο,5ο, Γυμνάσια, το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης, τα 2ο, 3ο, 4ο, 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μανταμάδου, ΓΕΛ Παμφίλων, τα 1ο και 2ο Επαγγελματικά Λύκεια καθώς και το ΕΠΑΛ Γέρας.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Τίμος Θεοφανέλλης κάλεσε τους μαθητές να σταματήσουν τις καταλήψεις και δήλωσε προβληματισμένος καθώς οι μαθητές από τη μια ζητούν αυξημένα μέτρα προστασίας στις σχολικές αίθουσες αλλά από την άλλη – όπως είπε –  κυκλοφορούν μέσα στο σχολείο χωρίς μάσκες και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

«Αναλάβαμε δράση – Πρέπει να δούμε ανταπόκριση»
«Στην αρχή που άνοιξαν τα σχολεία δεν ξέραμε ποιος έχει κολλήσει. Θέλαμε τα σχολεία άλλη μία βδομάδα κλειστά, ώστε να γίνει καλύτερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, ώστε να έρθουμε στο σχολείο χωρίς κρούσματα από τις γιορτές. Ακόμα και υγειονομικοί πίστευαν ότι το άνοιγμα των σχολείων ήταν πρόωρο. Έτσι αναλάβαμε δράση», είπε ο Άγγελος Γκάτσος, μαθητής της Γ’ Λυκείου σε σχολείο της Καλλιθέας.

«Στην κατάληψη είμαστε με βάρδιες, δεν είμαστε όλοι στο χώρο την ίδια στιγμή. Στην τάξη είμαστε 15 άτομα στην κατεύθυνση, και στα τμήματα γενικής παιδείας 20-22 άτομα. Δε θέλουμε να κρατήσουμε πολύ την κατάληψη. Οι ώρες αυτές δεν αναπληρώνονται. Πρέπει, όμως, να δούμε κάποιου είδους ανταπόκριση», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν επιθυμούμε να κλείσουν τα σχολεία. Αλλά πρέπει να ενισχυθεί το πρωτόκολλο. Το 50+1 που ισχύει για το κλείσιμο των τάξεων πχ. Την πρώτη εβδομάδα είχαμε και μεγάλη έλλειψη στα self-tests», σημείωσε ακόμα.

madata.gr

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 21.01.2022

Πανελλήνιες 2022: Καταργήθηκε το διπλό μηχανογραφικό

Παρελθόν αποτελεί το διπλό μηχανογραφικό για τις Πανελλήνιες 2022, καθώς το υπουργείο Παιδείας απέσυρε το νέο μέτρο, πριν ακόμη εφαρμοστεί. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε πως για ...

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 21.01.2022

Κοινωφελής εργασία: Έρχονται 25.000 προσλήψεις ανέργων. Τα κριτήρια

Προ των πυλών το νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 8μηνιτών σε Δήμους, Περιφέρειες και υπουργεία – Τα κριτήρια μοριοδότησης και η κατανομή των προσλήψεων Μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής Κοινής ...

Post
Βλέπω/Ακούω Παρασκευή 21.01.2022

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Μπλόκο σε καφετέριες, ταβέρνες, σινεμά χωρίς τρίτη δόση

Καφετέριες, ταβέρνες, σινεμά τέλος χωρίς τρίτη δόση. Θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από 1η Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, καθώς το πιστοιητικό εμβολιασμού με δύο δόσεις δεν θα έχ ...