Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 23:44 Πολιτική

Πλακιωτάκης: 25 εκατ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο τον Ιανουάριο



Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε χθες από το βήμα της Βουλής και στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

Η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε «και πλέον έχει ενταχθεί ως ένα σταθερό μέτρο ενίσχυσης της νησιωτικοτητας στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής που εφαρμόζουμε στο υπουργείο. Ήδη η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής προωθεί τις πληρωμές ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ εντός του Ιανουαρίου μετά την έγκριση των σχετικών πιστώσεων του ΠΔΕ. Στο σκέλος των επιβατών οι ωφελούμενοι κάτοικοι θα λάβουν συνολικά έως τέλος Γενάρη 12 εκατομμύρια ευρώ για τις μετακινήσεις του 2021. Στο σκέλος των καυσίμων για τα 42 νησιά εφαρμογής του μέτρου θα πιστωθούν σε κατοίκους και επιχειρήσεις περίπου 4,1 εκατ. ευρώ για το 2021 Και τέλος για 380 νησιωτικές επιχειρήσεις αποδεσμεύονται πόροι ύψους 5 εκατ. ευρώ.

«Ως Υπουργείο», συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης, «προχωράμε συντεταγμένα και μεθοδικά για τη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών και οικονομιών. Το μεταφορικό ισοδύναμο βελτιώνεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες και σε αυτό έρχονται να προστεθούν επιπλέον προγράμματα εντός του 2022 σε συνεργασία με το Υπ. Ανάπτυξης ειδικά για τα νησιά και σε συνεργασία με τα νησιώτικα επιμελήτρια που αποτελούν κρίσιμοι συνεργάτες μας».

madata.gr
Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

Πρόγραμμα επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Θεσσαλία και την Π.Ε. Φθιώτιδας

Αύριο, Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθεί έργα αποκατάστασης υποδομών στη Θεσσαλία και την Π.Ε. Φθιώτιδας, που υπέστησαν ζημιές από τις κακοκα

Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

Σωκράτης Φάμελλος: Ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες βρισκόταν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σήμερα, ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, γνωστοποιώντας την απόφασή του

Post
Πολιτική Τετάρτη 22.07.2026

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέσα στο φθινόπωρο οι δίκες των τεσσάρων βουλευτών που κατηγορούνται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Μέσα στο φθινόπωρο θα εκδικαστούν οι υποθέσεις των τεσσάρων βουλευτών σε βάρος των οποίων η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πρ