Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 23:44 Πολιτική

Πλακιωτάκης: 25 εκατ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο τον Ιανουάριο



Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφέρθηκε χθες από το βήμα της Βουλής και στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

Η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε «και πλέον έχει ενταχθεί ως ένα σταθερό μέτρο ενίσχυσης της νησιωτικοτητας στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής που εφαρμόζουμε στο υπουργείο. Ήδη η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής προωθεί τις πληρωμές ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ εντός του Ιανουαρίου μετά την έγκριση των σχετικών πιστώσεων του ΠΔΕ. Στο σκέλος των επιβατών οι ωφελούμενοι κάτοικοι θα λάβουν συνολικά έως τέλος Γενάρη 12 εκατομμύρια ευρώ για τις μετακινήσεις του 2021. Στο σκέλος των καυσίμων για τα 42 νησιά εφαρμογής του μέτρου θα πιστωθούν σε κατοίκους και επιχειρήσεις περίπου 4,1 εκατ. ευρώ για το 2021 Και τέλος για 380 νησιωτικές επιχειρήσεις αποδεσμεύονται πόροι ύψους 5 εκατ. ευρώ.

«Ως Υπουργείο», συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης, «προχωράμε συντεταγμένα και μεθοδικά για τη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών και οικονομιών. Το μεταφορικό ισοδύναμο βελτιώνεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες και σε αυτό έρχονται να προστεθούν επιπλέον προγράμματα εντός του 2022 σε συνεργασία με το Υπ. Ανάπτυξης ειδικά για τα νησιά και σε συνεργασία με τα νησιώτικα επιμελήτρια που αποτελούν κρίσιμοι συνεργάτες μας».

madata.gr
Post
Πολιτική Πέμπτη 24.09.2026

Μ. Χνάρης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει το σχέδιο και τη βούληση να δώσει ξανά στους ανθρώπους της θάλασσας προοπτική, ασφάλεια και αξιοπρέπεια»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνησηάσκησε ο Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,Μανόλης Χνάρης, κατά την 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρ

Post
Πολιτική Πέμπτη 24.09.2026

Άμεσες λύσεις στα προβλήματα εξυπηρέτησης μηχανικών και πολιτών από τον ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρο Παπασταύρου, μεταφέροντας στη Βουλή την από 18.09.2

Post
Πολιτική Τετάρτη 23.09.2026

Τσίπρας: «Ή αλλάζουμε πολιτική ή συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο»

Τα βασικά διλήμματα της επόμενης κάλπης, αλλά και την οικονομία, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε ότι είναι πιθανότερο ο Κυριά