Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 23:42 Είς Υγείαν

Αναγνωρίζεται πλέον από την Ελλάδα το εμβόλιο Sputnik V



Σε μια σειρά από διευκρινίσεις σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ. Ειδικότερα, αναφερόμενος στα εμβόλια που αναγνωρίζονται στην Ελλάδα, ο κ. Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει εγκρίνει ακόμα πέντε εμβόλια, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Δηλαδή, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό – με τα εμβόλια που γίνονται στην Ελλάδα και ακόμα πέντε, ανάμεσά τους και το Sputnik V- θα αναγνωρίζονται ως εμβολιασμένοι στη χώρα μας.

Η διαδικασία για να αναγνωριστεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα
Όσοι είναι κάτοικοι Ελλάδος και έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό, λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα αναγνώρισης  (emvolio.gov.gr) για τις χώρες της ΕΕ και άλλες 33 χώρες που συμμετέχουν στη ψηφιακό πιστοποιητικό όπου μπορούν να ανεβάσουν το πιστοποιητικό τους και γίνεται αναγνώριση του QR code.

Για τις υπόλοιπες χώρες εκτός ΕΕ και 33 χωρών που συμμετέχουν όπως οι ΗΠΑ, από χθες μέσω ΚΕΠ μπορεί να αναγνωριστεί το πιστοποιητικό τους. Για τις υγειονομικές εξαιρέσεις έχουν συσταθεί υγειονομικές επιτροπές, οι αιτήσεις γίνονται μέσω του emvolio.gov.gr.

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Κυριακή 04.01.2026

10 λεπτά περπάτημα μετά το Κυριακάτικο τραπέζι: Τα 3 απίστευτα οφέλη για την υγεία σας

Αισθάνεστε φούσκωμα και υπνηλία μετά το μεσημεριανό φαγητό; Μια απλή βόλτα μόλις 10 λεπτών μπορεί να κάνει θαύματα για τον μεταβολισμό και τη διάθεσή σας. Το παραδοσιακό Κυριακάτικο γεύμα είναι συχνά

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 02.01.2026

Σε έξαρση η «υπεργρίπη»: Πότε αναμένεται η κορύφωση – Τα συμπτώματα που «χτυπούν» τα παιδιά

Συναγερμός από τους ειδικούς για το στέλεχος Κ της γρίπης Α. Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πότε πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως γιατρό. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για την επιθετ

Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 29.12.2025

Σε έξαρση η γρίπη στην Ελλάδα: Θετικός ο 1 στους 2 με συμπτώματα – Ασφυκτική η κατάσταση στα Νοσοκομεία Παίδων

Η εποχική γρίπη καταγράφει έντονη δυναμική τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα, με τους ειδικούς να μιλούν για ένα από τα πιο επιβαρυμένα κύματα των τελευταίων ετών. Τα περιστατικά αυξάνονται με ταχείς