Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 23:42 Είς Υγείαν

Αναγνωρίζεται πλέον από την Ελλάδα το εμβόλιο Sputnik V



Σε μια σειρά από διευκρινίσεις σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ. Ειδικότερα, αναφερόμενος στα εμβόλια που αναγνωρίζονται στην Ελλάδα, ο κ. Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει εγκρίνει ακόμα πέντε εμβόλια, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Δηλαδή, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό – με τα εμβόλια που γίνονται στην Ελλάδα και ακόμα πέντε, ανάμεσά τους και το Sputnik V- θα αναγνωρίζονται ως εμβολιασμένοι στη χώρα μας.

Η διαδικασία για να αναγνωριστεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα
Όσοι είναι κάτοικοι Ελλάδος και έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό, λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα αναγνώρισης  (emvolio.gov.gr) για τις χώρες της ΕΕ και άλλες 33 χώρες που συμμετέχουν στη ψηφιακό πιστοποιητικό όπου μπορούν να ανεβάσουν το πιστοποιητικό τους και γίνεται αναγνώριση του QR code.

Για τις υπόλοιπες χώρες εκτός ΕΕ και 33 χωρών που συμμετέχουν όπως οι ΗΠΑ, από χθες μέσω ΚΕΠ μπορεί να αναγνωριστεί το πιστοποιητικό τους. Για τις υγειονομικές εξαιρέσεις έχουν συσταθεί υγειονομικές επιτροπές, οι αιτήσεις γίνονται μέσω του emvolio.gov.gr.

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 15.12.2025

Την Τετάρτη από τις 09:30 στο Δημαρχείο Καισαριανής η Εθελοντική Αιμοδοσία

Με σύνθημα «δώσε ζωή – είναι στο αίμα σου» το 1 ο ΕΠΑΛ και ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» διοργανώνουν την 74 η Εθελοντική Αιμοδοσία

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 14.12.2025

Η σωστή συχνότητα λουσίματος δεν είναι ίδια για όλους – Τι ισχύει σύμφωνα με δερματολόγους

Όταν μπαίνει στο τραπέζι το θέμα του λουσίματος, η πρώτη αλήθεια που επισημαίνουν οι ειδικοί είναι μία: δεν υπάρχει ένας κανόνας που να ταιριάζει σε όλους. Η συχνότητα με την οποία πρέπει να λούζουμε

Post
Είς Υγείαν Σάββατο 13.12.2025

Γιατί πρέπει να πλένεις πάντα τις πατάτες ακόμη κι αν τις ξεφλουδίζεις

Η πατάτα είναι από τα πιο βασικά τρόφιμα της κουζίνας μας και καταναλώνεται με δεκάδες τρόπους: βραστή, τηγανητή, ψητή ή στον φούρνο. Κι όμως, ένα κρίσιμο βήμα πριν το μαγείρεμα συχνά παραλείπεται ή υ