Image
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 17:36 Κρητική διατροφή

Λεπτές φέτες μοσχαριού με μπρόκολο

Υλικά

2/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλ. τσαγιού μέλι
2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. σ. σησαμέλαιο
1 κ. σ. κορν φλάουρ
1 κ. γλ. σάλτσα Sriracha, ή περισσότερο για γεύση
1 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ
1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μοσχαρίσια μπριζόλα 450 γρ., κομμένη σε λεπτές φέτες κατά μήκος του κόκκαλου
1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε τη σάλτσα σόγιας, με το ζωμό κοτόπουλου, το μέλι, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, το κορν φλάουρ, τη σάλτσα Sriracha, το τζίντζερ, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και 1/4 φλιτζάνι νερό. Αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τη μπριζόλα και μαγειρέψτε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 3- 4 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το μείγμα μπρόκολου και σάλτσας σόγιας μέχρι να μαλακώσει και να πήξει ελαφρώς, περίπου 3-4 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως ως συνοδευτικό δίπλα στις φέτες μοσχαριού.

newsbeast.gr
Post
Κρητική διατροφή Παρασκευή 28.11.2025

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Κρήτη στον διαγωνισμό European Young Chef 2025

Μια κορυφαία διάκριση κατέκτησε η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς ο σεφ Γιάννης Λιαπάκης αναδείχθηκε νικητής του European Young Chef Award 2025, στον τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου στην Καταλο

Post
Κρητική διατροφή Δευτέρα 24.11.2025

Ξεκίνησε η προετοιμασία για 14ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM

Ανοικτή πρόσκληση σε παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής τροφίμων, για να συμμετάσχουν στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα

Post
Κρητική διατροφή Κυριακή 14.09.2025

Το κρητικό ελαιόλαδο αποκτά το ισχυρότερο “διαβατήριο ποιότητας” – Καταχωρίστηκε ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη από την Ε.Ε.

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταχώριση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη / Kriti” ως Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης είναι μια κατάκτηση στρατηγικής σημασί