Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 16:51 Πολιτική

Κατώτατος μισθός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαγγέλλει νέα αύξηση


Τη διαδικασία της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα δώσει απόψε συνέντευξη στο Ενώπιος Ενωπίω με τον Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1, αναμένεται να δώσει όλες τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου χαρακτηριστικά, έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, έχουν μειωθεί οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022. Ο Πρωθυπουργός  θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα  τη διαδικασία της αύξησης αυτής.

 “Η  αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο”
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε και για το θέμα του πληθωρισμού. “Η  αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο  και προφανώς επηρεάζει και την οικιακή οικονομία. Βρισκόμαστε ήδη αντιμέτωποι  με τις συνέπειες των ανατιμήσεων  κάτι που επηρεάζει την οικονομία των νοικοκυριών, τη τσέπη των  καταναλωτών, των πολιτών  αλλά και τις επιχειρήσεις .Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα  έχει σταθεί στο πλευρό  της κοινωνίας. Συγκεκριμένα αναφέρω σε ό,τι αφορά την ενέργεια  από τον Σεπτέμβριο έως τώρα  έχουμε διαθέσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ  για τη στήριξη των νοικοκυριών “, τόνισε με έμφαση και συνέχισε λέγοντας:

“Τον Ιανουάριο ένα ποσό της τάξεως των 400 εκατ. ευρώ  για την υποστήριξη των νοικοκυριών  αλλά και των επιχειρήσεων  και των αγροτών σε ότι αφορά τις ανατιμήσεις  της ηλεκτρικής ενέργειας .Η πολιτική μας είναι μια πολιτική  που διευρύνει το διαθέσιμο εισόδημα .Κάτι που προηγήθηκε το  προηγούμενο διάστημα και εξελίσσεται και συνεχίζεται και τώρα”.

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα των ανατιμήσεων.  “Παίρνουμε μέτρα για τη σωστή λειτουργία της αγοράς  έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει επιλογές. Με την πολιτική μας δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα απροστάτευτο  απέναντι σε αυτό το κύμα ανατιμήσεων. Και ταυτόχρονα δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας  ούτε την αναπτυξιακή της διάσταση”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

madata.gr
Post
Πολιτική Τετάρτη 26.01.2022

Ανακοίνωση Γιάννη Οικονόμου, για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Συνεδρίασε σήμερα, 26 Ιανουαρίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού (που έχει ήδη διαν

Post
Πολιτική Τετάρτη 26.01.2022

ALPHA: Μεγάλη δημοσκόπηση απόψε και αύριο στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων

Σε μία ιδιαίτερα έντονη περίοδο με πολλά και καυτά ζητήματα να απασχολούν την επικαιρότητα έρχεται η μεγάλη δημοσκόπηση του Alpha και της Abacus. Τι λένε οι πολίτες για τους εγκλωβισμούς των οδηγών

Post
Πολιτική Τετάρτη 26.01.2022

Θεοδωρικάκος: Ασφαλώς και υπήρχαν προβλήματα συντονισμού – Είχαμε τη διαβεβαίωση ότι η Αττική Οδός θα μείνει ανοιχτή

Για τα προβλήματα της κακοκαιρίας «Ελπίς» και την ολιγωρία που έδειξαν οι υπεύθυνοι φορείς μίλησε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του MEGA ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.«Αυτή ...