Image
Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 10:42 Βλέπω/Ακούω

Γιάννης Πρασσάς: Θα αυξηθούν οι νοσηλείες στην Ελλάδα – Όλοι θα εκτεθούμε στον ιό

Συνεχίζεται η επέλαση της Όμικρον στη χώρα, με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά σε πενταψήφιο αριθμό. Για την εξέλιξη της πανδημίας και το αποτύπωμα της μετάλλαξης στα νοσοκομεία μίλησε ο διδάκτωρ Γιάννης Πρασσάς στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA
Κατακόρυφη αύξηση των ραντεβού σημειώθηκε στο Κεμπέκ μετά την ανακοίνωση για φορολόγηση ανεμβολίαστων. Σύμφωνα με τον κ . Πρασσά πρόκειται για ένα μέτρο πίεσης στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής το μέτρο αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα και δεν έχει ανακοινωθεί το ύψος του προστίμου.

«Θα αυξηθούν οι νοσηλείες στην Ελλάδα»
Η Όμικρον έχει αλλάξει την εικόνα στα νοσοκομεία. Για παράδειγμα, στο Οντάριο, όπου οι εμβολιασμένοι ξεπερνούν το 90% του πληθυσμού, τα νοσοκομεία βρίσκονται σε συναγερμό και οι νοσηλείες έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

«Είναι πολύ πιθανό να πλησιάζουμε στην κορύφωση του κύματος. Το τσουνάμι μολύνσεων στην Ελλάδα κινήθηκε με τέτοιο ρυθμό που δεν θα κάνει εντύπωση εάν έρθει νωρίτερα», είπε ο κ. Πρασσάς.

«Θα αυξηθούν κι άλλο οι νοσηλείες στην Ελλάδα. Οι νοσηλείες ακολουθούν λίγες εβδομάδες μετά τα κρούσματα. Πρέπει να περιορίσουμε το πέρασμα των κρουσμάτων στους μεγαλύτερους, τους ευπαθείς και τους ανεμβολίαστους. Ο συναγερμός είναι τώρα και η εθνική προσπάθεια παραμένει».

Πιθανές είναι οι επαναμολύνσεις από την Όμικρον, όμως χωρίς βαριά συμπτώματα. Εκείνο που συστήνει ο κ. Πρασσάς είναι να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να λάβουν οι πολίτες την τρίτη δόση.

«Η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται πως προτιμάει να μολύνει το άλλο αναπνευστικό σε σχέση με τη Δέλτα και άλλα στελέχη του ιού», είπε σχετικά με το μεταλλαγμένο στέλεχος.

«Για τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες πρέπει να κάνουμε υπομονή και να σηκώσουμε τις επιδημιολογικές μας ασπίδες. Όλοι μας θα εκτεθούμε στον ιό πιθανώς, αλλά δεν σημαίνει ότι θα τον κολλήσουμε κιόλας. Ας αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες, να δώσουμε χώρο στους ήρωες του ΕΣΥ, να τελειώσει αυτή η μάχη και να σχεδιάσουμε ξανά με μεγαλύτερη ασφάλεια την ομαλότερη συμβίωση με τον ιό», ήταν το μήνυμά του.

 

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 02.12.2025

Εσωτερικό «Erasmus» για φοιτητές: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 6μηνη φοίτηση σε άλλο ΑΕΙ – Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Μια σημαντική ευκαιρία για φοιτητές που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τα προσόντα τους προσφέρει το πρόγραμμα εσωτερικής κινητικότητας για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2025-2026. Ο

Post
Βλέπω/Ακούω Τρίτη 02.12.2025

Πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη 2/12/25

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά. Τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις

Post
Βλέπω/Ακούω Δευτέρα 01.12.2025

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στην Πάργα

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Πάργας, των Συβότων, της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας, για περιστατικό ενός αγνοούμενου 60χρονου ημεδαπού αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή της