Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 14:57 Εκνευρίζομαι – Δεν μπορώ άλλο

Κοινωνικό μέρισμα: 200 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν το βοήθημα των 250 ευρώ


Από σήμερα αργά το απόγευμα αναμένεται να πιστωθεί στους δικαιούχους το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ.

 Παρόλα αυτά, όπως φαίνεται, οι κόφτες των εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων που συνοδεύουν τη χορήγηση του επιδόματος θα αφήσουν τελικά εκτός πάνω από το 20% του αριθμού που είχε υπολογίσει και ανακοινώσει αρχικά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού στη Βουλή, είχε ανακοινώσει ότι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος θα είναι τουλάχιστον 830.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ωστόσο την Δευτέρα ανακοίνωσε ότι το επίδομα θα λάβουν τελικά 634.027 χαμηλοσυνταξιούχοι των 600 ευρώ και κάτω.

 Έτσι, περίπου 200.000 χαμηλοσυνταξιούχοι δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ. Πρόκειται για συνταξιούχους με μεικτές απολαβές 500-600 ευρώ τον μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το συνολικό ποσό προσεγγίζει τα 160 εκατ. ευρώ.

Επίσης, την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί επίσης η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 250 ευρώ στους δικαιούχους του αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ καθώς και στους ανασφάλιστους υπερήλικες.

 Να υπενθυμίσουμε ότι το ύψος της ενίσχυσης ανά δικαιούχο είναι 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος του φορολογούμενου σύμφωνα με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020.

 Επίσης, εάν σε ένα νοικοκυριό είναι και οι δύο συνταξιούχοι και δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η προσαύξηση για τα εξαρτώμενα μέλη μοιράζεται ισόποσα.

Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις
Δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος είναι όσοι τον Νοέμβριο έλαβαν οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου προσυνταξιοδοτική παροχή, αναπηρικά συνταξιοδοτικά επιδόματα (όσα καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ).

 Οσον αφορά τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει:

* Ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2021 έως 7.200 ευρώ.

* Ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημά (άθροισμα φορολογητέων εισοδημάτων του υπόχρεου και του/της συζύγου/μέρους συμφώνου συμβίωσης) έως 14.400 ευρώ.

* Συνολική αξία ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού (πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ έτους 2021) έως 200.000 ευρώ.

madata.gr

Οι Τούρκοι έκοψαν τον Εθνικό Ύμνο στην απονομή Έλληνα αθλητή

Συνεχίζουν οι Τούρκοι το ρεσιτάλ προκλητικότητας χωρίς όρια και προσχήματα. Η νέα "παράσταση" στήθηκε στην Αττάλεια, στη διάρκεια της απονομής μεταλλίων στους νικητές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Χει ...

Αμετανόητος ο Κωνσταντίνος Πλεύρης: Χαιρέτησε ξανά ναζιστικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγες μέρες και παρά την καταδίκη ακόμη και από τον ίδιο του τον γιο, ο Κώστας Πλεύρης χαιρέτισε ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. ...

Αποκάλυψη Σεπόλια: Η κωδική ονομασία του 53χρονου για τους 213 πελάτες

Καλά κρυμμένες τις αρρωστημένες ορέξεις του είχε ο 53χρονος βιαστής και μαστροπός της 12χρονης από τον Κολωνό. Προέβαλε την βιτρίνα του θεοσεβούμενου οικογενειάρχη, του ενεργού πολίτη, του φιλάνθρωπ ...