Image
Κυριακή 05 Δεκεμβρίου 2021 18:47 Είς Υγείαν

Κορονοϊός: Αύξηση των διασωληνωμένων - 79 θάνατοι - Πού εντοπίζονται τα 3.526 κρούσματα

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα οποία ανέρχοται σε 3.526.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, κατά το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφονται 79 νέοι θάνατοι ενώ στις ΜΕΘ της χώρας νοσηλεύονται 715 διασωληνωμένοι ασθενείς.  

Η γεωγραφική κατανομή

Στην πρώτη θέση για μία ακόμη μέρα η Αττική καθώς από τα  νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 1.016 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Στα 577 υπολογίζονται τα νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 
Σε 3.526 ανέρχεται ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. 

 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 966.221 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.912 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 79, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.595 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 715 (61.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 570 (79.72%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 145 (20.28%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.557 ασθενείς. Οι εισαγωγές1 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 428 (ημερήσια μεταβολή -5.93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 439 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

madata.gr

Post
Είς Υγείαν Κυριακή 31.05.2026

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Γιατί το τελευταίο τσιγάρο είναι η αρχή μιας μεγάλης εσωτερικής μάχης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, που τιμάται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, οι ειδικοί υπενθυμίζουν για ακόμη μία φορά τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος. Την ίδια στιγμή, όμως,

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 20.05.2026

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο 17ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, με τίτλο «Το μέλλον της Υγείας περνά από το φαρμακείο», υπήρξε ιδιαίτερα δυναμική. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκ

Post
Είς Υγείαν Τετάρτη 20.05.2026

Εγκαινιάστηκε το νέο Συνεργαζόμενο Κέντρο του ΠΟΥ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Εστίαση στην ανθρωποκεντρική φροντίδα και την ποιότητα υγείας (vid)

Με διεθνή σημασία και ισχυρό συμβολισμό για το μέλλον της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου Συνεργαζόμενου Κέντρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Πανεπ