Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021 23:58 Εκτός Ελλάδος

Ολλανδία: Χιλιάδες στους δρόμους σε διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού


Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως ,Ιατρική Ελευθερία Τώρα! αλλά και σημαίες της Ολλανδίας. Ισχυρή αστυνομική παρουσία ήταν ορατή κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν οι διαδηλωτές. 
Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο τη νύχτα των μπαρ, εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων, με στόχο την αναχαίτιση ενός κύματος με κρούσματα ρεκόρ της Covid-19, που απειλεί να κυριεύσει το σύστημα υγείας της χώρας.

 Πριν από δύο εβδομάδες, βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ολλανδία, αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να απαγορεύσει την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους στους ανεμβολίαστους πολίτες. Αυτά τα σχέδια προκάλεσαν την αντίθεση του κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων από κόμματα του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού και έκτοτε δεν έχουν εφαρμοστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 15.11.2025

Guardian: Σχέδιο ΗΠΑ για διαίρεση της Γάζας σε Πράσινη και Κόκκινη Ζώνη – Οι νέες πληροφορίες

Σχέδια που αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ προτείνουν τη διαίρεση της Γάζας σε ζώνες υπό διαφορετικό καθεστώς ελέγχου φέρνει στο φως η βρετανική εφημερίδα Guardian, βασισμένη σε αμερικανικά

Post
Εκτός Ελλάδος Παρασκευή 14.11.2025

Φονική κατολίσθηση στην Ινδονησία

Κατολίσθηση που πιθανότητα προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους, ενώ άλλοι τουλάχιστον 21 αγνοούνται, στο μεγάλο νησί Ιάβα της Ινδονησίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 09.11.2025

Ερντογάν: Προχωρούν θετικά οι συζητήσεις με τον Τραμπ για τα F-35 – Ελπίζω οι δεσμεύσεις να τηρηθούν

Την ελπίδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί σχετικά με την προμήθεια των μαχητικών F-35 εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών