Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021 20:37 Είς Υγείαν

Από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου δωρεάν διάθεση self test σε όλους τους πολίτες


Ξεκινά από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου η διανομή αυτοδιαγνωστικών τεστ (self test), με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού την περίοδο των εορτών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. 

Από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα 3/1/2022-7/1/2022.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο και η κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

madata.gr
Post
Είς Υγείαν Δευτέρα 26.10.2026

Ξεκίνησαν και πάλι οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις μαστού, τραχήλου μήτρας, παχέος εντέρου, καρδιάς

Το «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» συνεχίζεται. Νέα φάση του προγράμματος από 13 Οκτωβρίου 2026 έως το 2030 Ο νέος κύκλος ξεκινά με το πρόγραμμα για τον καρκίνο του μαστού και ακολουθούν τα καρδιαγγειακά.

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 23.10.2026

Χαιρετισμός του Λευτέρη Αυγενάκη στο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας 2026

«Η ψυχική υγεία μάς αφορά όλους: την οικογένεια, το σχολείο, την εργασία, τις ανθρώπινες σχέσεις. Το μήνυμα του Φεστιβάλ, “Ακούγοντας τις βιωμένες εμπειρίες: Αληθινές φωνές, ουσιαστική αλλ

Post
Είς Υγείαν Παρασκευή 23.10.2026

Εθελοντική αιμοδοσία στο αίθριο της Λότζια αύριο Σάββατο 24-10-2026

Αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο αίθριο της Λότζια από τις 09:30 έως τις 14:00. Θα λειτουργήσουν και ενη