Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021 23:57 Πολιτική

Οικονόμου: Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας για τα σχολεία, απλά δεν θα λειτουργούν


Η κυβέρνηση είχε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης. Ο κ. Τσίπρας, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μόλις σήμερα, στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά. Αλλά ζητά, όταν παρουσιάζεται το πρώτο κρούσμα, τα τμήματα να κλείνουν για 3 μέρες από τις 5 που λειτουργούν!, σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του-απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα.

Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,παράλληλα επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς καμία μελέτη, και συμπλήρωσε:

«Αυτά λέει ο κ Τσίπρας, ας δούμε τι έχει κάνει η κυβέρνηση. Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα μόλις 12 στα 80.000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών. Επίσης, μόνο το 4,53% των τμημάτων γενικής παιδείας έχουν πάνω από 25 μαθητές και το 1,91% πάνω από 26. Από πέρυσι έγιναν 16.200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ φέτος έγιναν επιπλέον 38.000 προσλήψεις αναπληρωτών. Το 98% των σχολείων έχουν υποβάλει την πρώτη αναφορά αξιολόγησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Μόλις χθες παρουσιάστηκαν 166 νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

«Η κυβέρνηση, με απόλυτη σοβαρότητα και μεριμνώντας για την υγεία όλων των μελών τής εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα των δομών εκπαίδευσης και παράλληλα προχωρά με γοργά βήματα και αποφασιστικότητα στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό τής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, στηρίζοντας έμπρακτα το μέλλον τής νεολαίας μας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

 
Post
Πολιτική Σάββατο 31.01.2026

Β. Κικίλιας: «Τα εθνικά και κυριαρχικά θέματα είναι πρώτη προτεραιότητα»

Για τους ελέγχους ασφαλείας που πραγματοποιούνται στην ακτοπλοΐα, τις ενέργειες που γίνονται για την ανανέωση των ακτοπλοϊκών πλοίων, για τον εκσυγχρονισμό του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος μέσ

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.01.2026

Χρίστος Δήμας: Υπογραφή συμφωνίας για την προμήθεια εξοπλισμού αεροναυτιλίας στο νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλλι

Η Συμφωνία ανάθεσης Εξοπλισμού Αεροναυτιλίας για τον νέο Αερολιμένα στο Καστέλλι Ηρακλείου, υπεγράφη σήμερα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο

Post
Πολιτική Παρασκευή 30.01.2026

Το ισχυρό ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι αποδεικνύει η σημερινή του επίσκεψη

Το ενδιαφέρον του για την πρόοδο του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου που εκτελείται στην Κρήτη, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, έδειξε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσκεψη του και την σ