Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021 23:57 Πολιτική

Οικονόμου: Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας για τα σχολεία, απλά δεν θα λειτουργούν


Η κυβέρνηση είχε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης. Ο κ. Τσίπρας, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μόλις σήμερα, στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά. Αλλά ζητά, όταν παρουσιάζεται το πρώτο κρούσμα, τα τμήματα να κλείνουν για 3 μέρες από τις 5 που λειτουργούν!, σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του-απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα.

Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,παράλληλα επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς καμία μελέτη, και συμπλήρωσε:

«Αυτά λέει ο κ Τσίπρας, ας δούμε τι έχει κάνει η κυβέρνηση. Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα μόλις 12 στα 80.000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών. Επίσης, μόνο το 4,53% των τμημάτων γενικής παιδείας έχουν πάνω από 25 μαθητές και το 1,91% πάνω από 26. Από πέρυσι έγιναν 16.200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ φέτος έγιναν επιπλέον 38.000 προσλήψεις αναπληρωτών. Το 98% των σχολείων έχουν υποβάλει την πρώτη αναφορά αξιολόγησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Μόλις χθες παρουσιάστηκαν 166 νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

«Η κυβέρνηση, με απόλυτη σοβαρότητα και μεριμνώντας για την υγεία όλων των μελών τής εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα των δομών εκπαίδευσης και παράλληλα προχωρά με γοργά βήματα και αποφασιστικότητα στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό τής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, στηρίζοντας έμπρακτα το μέλλον τής νεολαίας μας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

 
Post
Πολιτική Τρίτη 05.05.2026

Χρίστος Δήμας: «Επενδύουμε σε σύγχρονες αεροπορικές υποδομές και διεθνή συνδεσιμότητα»

Στη σημασία της ανάπτυξης της πολιτικής αεροπορίας ως βασικού πυλώνα οικονομικής μεγέθυνσης, τουρισμού και διεθνούς συνδεσιμότητας αναφέρθηκε ο Υπουργός κατά τον χαιρετισμό του στο Περιφερειακό Εργαστ

Post
Πολιτική Τρίτη 05.05.2026

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll (5.5.2026) για το Action24

Πρόθεση ψήφου: Νέα Δημοκρατία 25,5% ΠΑΣΟΚ 11,7% Ελληνική Λύση 7,7% Πλεύση Ελευθερίας 6,7% ΚΚΕ 6,3% ΣΥΡΙΖΑ 3,5% Φωνή Λογικής 3,5% ΜέΡΑ25 2,3% Νίκη 1,4% Δημοκράτες 0,9% Νέα Αριστερά 0,8% Ά

Post
Πολιτική Δευτέρα 04.05.2026

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: 10 δράσεις για προσβάσιμες μεταφορές – Νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία

Στο πλαίσιο της διυπουργικής συνέντευξης Τύπου για τις δράσεις ενίσχυσης των ατόμων με αναπηρία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης παρουσίασε το σύνολο των παρεμβάσε