Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021 23:57 Πολιτική

Οικονόμου: Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας για τα σχολεία, απλά δεν θα λειτουργούν


Η κυβέρνηση είχε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης. Ο κ. Τσίπρας, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μόλις σήμερα, στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά. Αλλά ζητά, όταν παρουσιάζεται το πρώτο κρούσμα, τα τμήματα να κλείνουν για 3 μέρες από τις 5 που λειτουργούν!, σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του-απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα.

Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,παράλληλα επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς καμία μελέτη, και συμπλήρωσε:

«Αυτά λέει ο κ Τσίπρας, ας δούμε τι έχει κάνει η κυβέρνηση. Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα μόλις 12 στα 80.000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών. Επίσης, μόνο το 4,53% των τμημάτων γενικής παιδείας έχουν πάνω από 25 μαθητές και το 1,91% πάνω από 26. Από πέρυσι έγιναν 16.200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ φέτος έγιναν επιπλέον 38.000 προσλήψεις αναπληρωτών. Το 98% των σχολείων έχουν υποβάλει την πρώτη αναφορά αξιολόγησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Μόλις χθες παρουσιάστηκαν 166 νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

«Η κυβέρνηση, με απόλυτη σοβαρότητα και μεριμνώντας για την υγεία όλων των μελών τής εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα των δομών εκπαίδευσης και παράλληλα προχωρά με γοργά βήματα και αποφασιστικότητα στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό τής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, στηρίζοντας έμπρακτα το μέλλον τής νεολαίας μας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

 
Post
Πολιτική Δευτέρα 11.05.2026

Ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης στις εκδηλώσεις της Μάχης του Οχυρού Ρούπελ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, παραβρέθηκε σήμερα, Κυριακή 10 Μαΐου 2026, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στις εκδηλώσεις της Μάχης του Οχυρού Ρούπελ. Την εκδήλωση διο

Post
Πολιτική Κυριακή 10.05.2026

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρόωρη αποπληρωμή χρέους

Ολόκληρη η καθιερωμένη ανάρτηση του πρωθυπουργού: Καλημέρα! Η σημερινή ανασκόπηση συμπίπτει με την Ημέρα της Μητέρας. Την πρώτη αγκαλιά και το σύμβολο της ανιδιοτελούς αγάπης που συνοδεύει για πάντ

Post
Πολιτική Σάββατο 09.05.2026

Β. Κικίλιας για e-ναυλοσύμφωνο» «Καταπολεμάμε τη γραφειοκρατία, ενδυναμώνουμε το yachting και τα λιμάνια της χώρας και στηρίζουμε τις τοπικές οικονομίες»

Το e-ναυλοσύμφωνο ανακοίνωσε από το λιμάνι του Λαυρίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας. Πρόκειται για μια σύγχρονη ψηφιακή εφαρμογή, που επιτρέπει την ηλεκτρονική κατα