Παρασκευή 03 Δεκεμβρίου 2021 22:35 Εκτός Ελλάδος

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Ευρώπη για την καταπολέμηση της μεταφοράς παράνομου χρήματος


Ολοκληρώθηκε η έβδομη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Ευρώπη, για την καταπολέμηση του φαινομένου της μεταφοράς παράνομου χρήματος, με την ονομασία ,European Money Mule Action 7 (EMMA 7)

 Η δράση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικές Υπηρεσίες από 27 χώρες, πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2021, με την υποστήριξη της Europol, της Interpol, της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας (European Banking Federation - EBF), της FinTech FinCrime Exchange (FFE) και των εταιριών Western Union, Coinbase, Fourthline και Microsoft. Την επιχείρηση υποστήριξαν παράλληλα, περισσότερα από 400 τραπεζικά ιδρύματα και λοιποί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί.

   Συνολικά εντοπίστηκαν 18.351 μεταφορείς παράνομου χρήματος, ταυτοποιήθηκαν 324 εντολείς, ενώ 1.803 άτομα συνελήφθησαν και ξεκίνησαν 2.503 ποινικές έρευνες.

   Αξιοσημείωτο είναι ότι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν 7.000 απατηλές συναλλαγές και απετράπησαν απατηλές συναλλαγές ύψους 67.500.000 ευρώ. Στην επιχείρηση, από την Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, σε συνεργασία με τα εθνικά πιστωτικά ιδρύματα, διερεύνησε 72 υποθέσεις παράνομης μεταφοράς χρημάτων με την χρήση ενδιαμέσων (money mules) και απετράπησαν.  
 
Συνολικά, στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, απετράπησαν απατηλές συναλλαγές ύψους 353.100 ευρώ.

   Από τη διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, ταυτοποιήθηκαν 13 άτομα που δραστηριοποιούνταν - ενεπλάκησαν ως μεταφορείς παράνομου χρήματος (money mules) και σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, οι οποίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

 
Post
Εκτός Ελλάδος Πέμπτη 18.09.2025

Βασιλικό δείπνο προς τιμή των Τραμπ στο κάστρο του Ουίνδσορ

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ επαίνεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την προσήλωσή του στη διευθέτηση συγκρούσεων ανά τον κόσμο, κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Βρετανός μονάρχης προς τ

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 15.09.2025

Ένας στους έξι γονείς λέει «όχι» στα παιδικά εμβόλια – Φόβοι για νέα κύματα επιδημιών

Ανησυχητική στροφή καταγράφεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ένας στους έξι γονείς δηλώνει ότι αποφεύγει ή καθυστερεί τους παιδικούς εμβολιασμούς που συνιστώνται από τις υγειονομικές αρχές. Η δημοσκ

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 14.09.2025

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Πογκρόμ απολύσεων και διώξεων σε επικριτές της αμερικανικής ακροδεξιάς

Η δολοφονία του Τσάρλι Κερκ, του 31χρονου επικεφαλής της ακροδεξιάς οργάνωσης Turning Point USA, φαίνεται να έχει πυροδοτήσει ένα κύμα απολύσεων και διώξεων σε όσους ασκούν δημόσια κριτική στον ίδιο ή