Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 23:13 Εκτός Ελλάδος

G7: Πολύ μεταδοτική η μετάλλαξη Όμικρον – Απαιτείται άμεση δράση


Η παραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική και απαιτεί επείγουσα δράση, προειδοποιούν οι υπουργοί Υγείας της G7 στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνόδου την οποία συγκάλεσε το Λονδίνο.

 Όπως εκτίμησαν οι υπουργοί Υγείας των χωρών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7),  “η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη με την απειλή μιας νέας πολύ μεταδοτικής παραλλαγής της Covid-19, που απαιτεί επείγουσα δράση”.

Όπως πρόσθεσαν για τη χώρα της νότιας περιοχής της αφρικανικής ηπείρου, η οποία ταυτοποίησε αυτή τη νέα παραλλαγή, “οι υπουργοί χαιρέτισαν την υποδειγματική εργασία της Νότιας Αφρικής, η οποία εντόπισε την παραλλαγή και προειδοποίησε τις άλλες”, ενώ εξέφρασαν λύπη για τους περιορισμούς που αποφάσισαν άλλες χώρες με στόχο τη Νότια Αφρική.

Οι χώρες της G7 “αναγνώρισαν επίσης “τη στρατηγική σύνδεση να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα εμβόλια” “προετοιμάζοντας” τις χώρες να λάβουν δόσεις, παρέχοντας “επιχειρησιακή βοήθεια, δίνοντας συνέχεια στις δεσμεύσεις μας στον τομέα των δωρεών, στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια, καθώς και υποστηρίζοντας την έρευνα και την ανάπτυξη”.

Οι χώρες της G7 δεσμεύονται εξάλλου “να συνεχίσουν να εργάζονται σε στενή συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τους διεθνείς εταίρους προκειμένου να μοιραστούν τις πληροφορίες και να παρακολουθήσουν την Όμικρον”.

“Οι υπουργοί δεσμεύονται να συνέλθουν εκ νέου τον Δεκέμβριο”, επεσήμαναν στην ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Υγείας της G7.

 ΕΕ: Σχέδιο για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει έκτακτη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά τη μετάλλαξη Όμικρον. Λέγεται ότι κατά τη σύνοδο κορυφής θα απευθύνουν εκ νέου έκκληση για εμβολιασμό, ενώ θα πιέσουν ώστε τα μέτρα να μην ισχύσουν μόνο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων αλλά και τον Ιανουάριο.

Θεωρείται βέβαιο πως η μετάλλαξη Όμικρον θα εξαπλωθεί και στην Ευρώπη, καθώς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων προειδοποίησε πως η εξάπλωση της Όμικρον στην Ευρώπη είναι από υψηλός έως πολύ υψηλός.

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 26.01.2022

Ο Πούτιν εκτιμά ότι η Ρωσία έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην εξόρυξη των κρυπτονομισμάτων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετά την πρόταση που είχε κάνει πρόσφατα η Κεντρική Τράπεζα να απαγορευθεί η κυκλοφορία και η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, όπως και οι συναλλαγές με την χρήση κρυπτονομ ...

Post
Εκτός Ελλάδος Τετάρτη 26.01.2022

Η Ουάσινγκτον απειλεί τη Λευκορωσία με αντίποινα αν βοηθήσει τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν χθες, Τρίτη, τη Λευκορωσία ότι θα αντιμετωπίσει «γρήγορα» και «αυστηρά» αντίποινα, αν επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να επιτεθεί στην Ουκρανία. «Με τον ...

Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 25.01.2022

Τι ισχύει για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID 1η Φεβρουαρίου 2022

Νέα σύσταση σχετικά με τη συντονισμένη προσέγγιση για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού και με βάση την οποία η κατάσταση ενός ταξιδιώτη θα είναι καθορι ...