Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 21:08 Εκτός Ελλάδος

Μπουρλά: Το χάπι της Pfizer θα είναι αποτελεσματικό και για την Όμικρον


H φαρμακοβιομηχανία Pfizer θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer προσδοκά να παράγει 80 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της αντιιικού φαρμάκου της κατά της Covid-19, περισσότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της των 50 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Άλμπερτ Μπουρλά σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Pfizer ανακοίνωσε ότι ήλπιζε να παρασκευάσει 180.000 δόσεις έως το τέλος του έτους και τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του επόμενου έτους, από τις οποίες 21 εκατομμύρια κατά το πρώτο μισό του 2022.

«Μπορούμε αμέσως τώρα να δεσμευτούμε για 80 εκατομμύρια δόσεις... χάρη στη μονάδα παραγωγής μας», δήλωσε ο Μπουρλά. Ο Μπουρλά είπε επίσης ότι είναι πεπεισμένος πως το φάρμακο, που έχει την εμπορική ονομασία Paxlovid, δεν θα επηρεαστεί από την μετάλλαξη Όμικρον.

Πρόσθεσε ότι η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα μετάλλαξη μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Η Pfizer υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα μετά την αναφορά στοιχείων που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Τρίτη 06.01.2026

Μαδούρο: «Είμαι αιχμάλωτος πολέμου» – Η στιγμή που γονατίζει με χειροπέδες και το θρίλερ με τα drones

Σκηνές που θυμίζουν χολιγουντιανή ταινία εκτυλίχθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπου ο Νικολάς Μαδούρο, φορώντας φόρμα φυλακισμένου και χειροπέδες, δήλωσε αθώος. Την ίδια ώρα, το Κα

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 05.01.2026

Νικολάς Μαδούρο: «Δεν είμαι ένοχος, είμαι έντιμος άνθρωπος» – Το παρασκήνιο της πρώτης ακρόασης στη Νέα Υόρκη

«Είμαι ακόμα ο πρόεδρος της χώρας μου», δήλωσε ο Μαδούρο ενώπιον του 92χρονου δικαστή – Στις 17 Μαρτίου η επόμενη δίκη – Συναγερμός στον ΟΗΕ για τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ. Σε

Post
Εκτός Ελλάδος Δευτέρα 05.01.2026

Θρίλερ στον Παναμά: Νεκρή Ελληνίδα και διασωληνωμένος ο σύζυγός της – Τα μυστήρια συμπτώματα

Τραγική κατάληξη για το ζευγάρι από την Κεφαλονιά που πήγε διακοπές στη Λατινική Αμερική – Σε κρίσιμη κατάσταση στο Παρίσι ο σύζυγος – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες. Σοκαρισμένη είναι η τοπικ