Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 22:48 Βλέπω/Ακούω

Έτσι ξεσκεπάστηκε το κύκλωμα με τα ψεύτικα rapid tests - Το μοιραίο λάθος του ιδιοκτήτη φαρμακείου


Στελέχη του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στην Θεσσαλονίκη έφθασαν στο Σουφλί την Τετάρτη, πήγαν στο χωριό που βρίσκεται το φαρμακείο, συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του φαρμακείου και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων φέρονται να έλαβαν από τα χέρια του πλαστό rapid test.

Συνολικά στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 11 άτομα, για τα οποία εξετάζεται η εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Στην πραγματικότητα δεν είναι φαρμακοποιός, αλλά πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που λίγα χρόνια πριν, έχασε την σύζυγό του και κληρονόμησε το φαρμακείο της.

Έτσι, είχε πρόσβαση στην πλατφόρμα δήλωσης των rapid. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, φέρεται να δήλωνε αρνητικά αποτελέσματα tests που δεν γίνονταν ποτέ… και μάλιστα, τόσο για ιδιωτικούς, όσο και για δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς αλλά και αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 51ος έτους άνδρας, καταχωρούσε στην πλατφόρμα αρνητικές βεβαιώσεις κορωνοϊού, εργαζομένων που είναι ανεμβολίαστοι, χωρίς όμως να τους υποβάλλει σε rapid test.

Πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid tests φέρεται να είχε βγάλει και για στρατιωτικούς και αστυνομικούς, προκειμένου να μπορούν να πηγαίνουν στην υπηρεσία τους. Ανάμεσα τους αξιωματικός που είναι διοικητής σε τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Έτσι ξεσκεπάστηκε το κύκλωμα με τα ψεύτικα rapid tests

Η αντίστροφη μέτρηση για να ξεσκεπαστεί η φάμπρικα που φαίνεται ότι είχε στήσει ο ιδιοκτήτης φαρμακείου με την προμήθεια πιστοποιητικών για Covid – 19 και κυρίως rapid tests τα οποία αυτοί που τα εξασφάλιζαν τα παρουσίαζαν στις εργασίες τους για να φαίνονται νόμιμοι, ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες που έγιναν στο τμήμα Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Οι αστυνομικοί όμως που άρχισαν να ψάχνουν το θέμα, διαπίστωσαν με έκπληξή τους ότι οι αρκετοί από αυτούς που είχαν προμηθευτεί τα ψευδή rapid tests τα οποία δηλώνονταν στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ως αρνητικά ήταν συνάδελφοί τους και μάλιστα ο ένας από αυτούς αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Έτσι στην υπόθεση αμέσως ενεπλάκη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας. Κι αυτό γιατί πέντε αστυνομικοί, ένας συνοριοφύλακας και ο διοικητής αστυνομικού τμήματος στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου ήταν μεταξύ αυτών που είχαν προμηθευτεί τα πλαστά rapid tests.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές το λάθος του ιδιοκτήτη φαρμακείου το οποίο πρόδωσε τις ενέργειές του ήταν ότι δήλωνε τα rapid tests στην πλατφόρμα, όταν το φαρμακείο ήταν κλειστό, κυρίως αργά το βράδυ. Το γεγονός αυτό ήταν που ξεκλείδωσε τις έρευνες των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα άτομα με rapid test που δηλώνονταν εκτός λειτουργίας του φαρμακείου.

«Τίποτα δεν ήταν πλαστό»
Μιλώντας ζωντανά στην εκπομπή LIVE NEWS η δικηγόρος του κατηγορούμενου Δέσποινα Μπουρουτζίδου υποστήριξε ότι δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής τα στοιχεία της δικογραφίας, τονίζοντας ότι ο εντολέας της αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Σίγουρα δεν ήταν τίποτα πλαστό και τίποτα εικονικό, όλα ήταν σε πραγματικά δεδομένα» σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μπουρουτζίδου.

Με πληροφορίες από Mega και Newsit

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 05.12.2021

Χειροτονήθηκε ιερέας ο σύζυγος της επιδημιολόγου Αθηνάς Λινού

Διάκονος και στην συνέχεια ιερέας χειροτονήθηκε ο Δημήτρης Λινός, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σύζυγος της καθηγήτριας επιδημιολογίας, Αθηνάς Λινού. Το Σάββατο ...

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 05.12.2021

Πάπας Φραγκίσκος: Η ιστορική Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε Θεία Λειτουργία στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής «Χρήστος Λαμπράκης», όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο των Βαλκανίων. Συλλειτούργησαν

Post
Βλέπω/Ακούω Κυριακή 05.12.2021

Έρευνα: Στους πρωταθλητές της συνωμοσιολογίας η Ελλάδα για την πανδημία

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν μετατραπεί σε βασικά κανάλια παραπληροφόρησης, διάχυσης ψευδών ειδήσεων και πόλωσης, κάτι που έγινε ιδιαίτερα αισθητό εν μέσω πανδημίας, όταν ο κορονοϊός και ...