Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 22:48 Ειδήσεις

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τη νόσηση για δεύτερη φορά - Διάτρητη η φυσική ανοσία


Ο κορωνοϊος μπορεί πάντα να χτυπήσει δύο φορές, προκαλώντας πονοκέφαλοι στους επιστήμονες.

Η πανοπλία της φυσικής ανοσίας αποδεικνύεται διάτρητη, οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι κανείς δεν είναι άτρωτος.

Και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αυτά που σκέφτονται όσοι έχουν περάσει ήδη κορωνοϊό και νιώθουν άτρωτοι, και αυτό γιατί η νόσηση κάθε φορά έχει να κάνει και με το σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός μας.

Το θέμα της επανανόσησης που μπορεί να έχει και τραγικά αποτελέσματα απασχόλησε και το BBC.  Ένας άνδρας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει κολλήσει δύο φορές Covid, με τη δεύτερη μόλυνση να γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη από την πρώτη, αναφέρουν οι γιατροί.

Θύμα της επιθετικότερης δεύτερης νόσησης και γιατρός στην Βραζιλία. Τη δεύτερη φορά που η Λουσιάνα Ριμπέiρο, χειρούργος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αρρώστησε, ήταν πολύ χειρότερα.

Μολύνθηκε για πρώτη φορά από έναν συνάδελφό της τον Μάρτιο. Τρεις μήνες αργότερα είχε πάλι συμπτώματα αλλά δεν έκανε αμέσως τεστ γιατί νόμιζε ότι είχε ανοσία. Όταν κουραζόταν όλο και περισσότερο, ζήτησε μια ψηφιακή τομογραφία. «Έδειξε ότι το μισό των πνευμόνων μου είχαν επηρεαστεί» σημείωσε η ίδια.

Οι γιατροί θα πουν με μία φωνή πως πρέπει να γίνεται ο εμβολιασμός ως μόνη αποτελεσματική άμυνα ειδικά λόγω της επιθετικότερης Δέλτα.

Mega.com

madata.gr
Post
Ειδήσεις Σάββατο 04.12.2021

Γερμανία: Βρέθηκαν πέντε πτώματα σε σπίτι στο Βερολίνο – Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Τα πτώματα δύο ενηλίκων και τριών παιδιών, που έφεραν τραύματα από σφαίρες ή μαχαίρι, ανακαλύφθηκαν σήμερα σε μια κατοικία στα περίχωρα του Βερολίνου, έγινε γνωστό από την εισαγγελία και την αστυνομί ...

Post
Ειδήσεις Σάββατο 04.12.2021

ΠΟΥ: Κανένας νεκρός ως τώρα από μετάλλαξη Όμικρον - Νωρίς για να ξέρουμε πόσο μολυσματική είναι

Κανένας νεκρός δεν έχει καταγραφεί από την μετάλλαξη Όμικρον παρά το γεγονός ότι το στέλεχος ως τώρα έχει εντοπιστεί σε 38 χώρες, λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο διευθυντής εκτάκτων καταστάσε ...

Post
Ειδήσεις Σάββατο 04.12.2021

Λαμία: Έσβησε από ανακοπή 14χρονη με κορονοϊό

Το κοριτσάκι διακομίστηκε το πρωί στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας - Η 14χρονη διασωληνώθηκε αλλά δεν πρόλαβε να πάει στη ΜΕΘ αφού έπαθε ανακοπή.  Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία από το χαμό μιας 1 ...