Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 22:48 Ειδήσεις

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τη νόσηση για δεύτερη φορά - Διάτρητη η φυσική ανοσία


Ο κορωνοϊος μπορεί πάντα να χτυπήσει δύο φορές, προκαλώντας πονοκέφαλοι στους επιστήμονες.

Η πανοπλία της φυσικής ανοσίας αποδεικνύεται διάτρητη, οι επιστήμονες είναι ξεκάθαροι κανείς δεν είναι άτρωτος.

Και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αυτά που σκέφτονται όσοι έχουν περάσει ήδη κορωνοϊό και νιώθουν άτρωτοι, και αυτό γιατί η νόσηση κάθε φορά έχει να κάνει και με το σε τι κατάσταση είναι ο οργανισμός μας.

Το θέμα της επανανόσησης που μπορεί να έχει και τραγικά αποτελέσματα απασχόλησε και το BBC.  Ένας άνδρας στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει κολλήσει δύο φορές Covid, με τη δεύτερη μόλυνση να γίνεται πολύ πιο επικίνδυνη από την πρώτη, αναφέρουν οι γιατροί.

Θύμα της επιθετικότερης δεύτερης νόσησης και γιατρός στην Βραζιλία. Τη δεύτερη φορά που η Λουσιάνα Ριμπέiρο, χειρούργος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αρρώστησε, ήταν πολύ χειρότερα.

Μολύνθηκε για πρώτη φορά από έναν συνάδελφό της τον Μάρτιο. Τρεις μήνες αργότερα είχε πάλι συμπτώματα αλλά δεν έκανε αμέσως τεστ γιατί νόμιζε ότι είχε ανοσία. Όταν κουραζόταν όλο και περισσότερο, ζήτησε μια ψηφιακή τομογραφία. «Έδειξε ότι το μισό των πνευμόνων μου είχαν επηρεαστεί» σημείωσε η ίδια.

Οι γιατροί θα πουν με μία φωνή πως πρέπει να γίνεται ο εμβολιασμός ως μόνη αποτελεσματική άμυνα ειδικά λόγω της επιθετικότερης Δέλτα.

Mega.com

madata.gr
Post
Ειδήσεις Κυριακή 05.12.2021

ΕΟΚ για την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς: Τα λόγια είναι φτωχά σε τέτοιες περιπτώσεις

Την οδύνη τους για την απώλεια του Στέφαν Γέλοβατς, εξέφρασαν μέσω ανακοίνωση τους ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.  Αναλυτικά: Το νήμα της ζωής κόπηκε πολύ ά ...

Post
Ειδήσεις Κυριακή 05.12.2021

Θρήνος στο μπάσκετ - Πέθανε ο Στέφαν Γέλοβατς της ΑΕΚ

Απέραντη θλίψη καθώς ο Στέφαν Γέλοβατς έφυγε από την ζωή σε ηλικία 32 ετών βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της ΑΕΚ αλλά και του μπάσκετ. Ο Σέρβος φόργουορντ στις 14 Νοεμβρίου είχε καταρρεύσει κ ...

Post
Ειδήσεις Σάββατο 04.12.2021

Γερμανία: Βρέθηκαν πέντε πτώματα σε σπίτι στο Βερολίνο – Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Τα πτώματα δύο ενηλίκων και τριών παιδιών, που έφεραν τραύματα από σφαίρες ή μαχαίρι, ανακαλύφθηκαν σήμερα σε μια κατοικία στα περίχωρα του Βερολίνου, έγινε γνωστό από την εισαγγελία και την αστυνομί ...