Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 22:26 Βλέπω/Ακούω

Υπ. Εργασίας: Διευκρινίσεις για την υποβολή του εντύπου για την τηλεργασία


Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, όπως αυτά προσδιορίζονται κάθε φορά στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των γενικών μέτρων, δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία, σύμφωνα με την παρ. 3α) του άρθρου 67 του ν. 4808/2021 (Α' 101) (Βλ. σημείο 4 της παρ. 2 του Πίνακα Β που περιλαμβάνεται στην παρ. 1 του άρθρου 1 της τελευταίας εν ισχύ ΚΥΑ υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ. 72486/19.11.2021).

Κατά την εφαρμογή του μέτρου αυτού, οι εργοδότες συνεχίζουν να υποβάλουν στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα εφαρμογής του μέτρου, το έντυπο 4.1 «δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας-Έντυπο Ειδικού Σκοπού».

Παράλληλα, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, από 16/10/2021, έχει καταργηθεί η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.32209/24.5.2021 κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Επικρατείας, «εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία» (Β΄ 2192), όπως ισχύει.

Ως εκ τούτου, δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής από τον εργαζόμενο αποτελέσματος self test με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «υπεύθυνη δήλωση εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 Test (Self/Rapid/PCR)» μέσω εισόδου στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr και, στη συνέχεια, στην πλατφόρμα δήλωσης αποτελεσμάτων COVID-19 Tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

madata.gr
Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 11.03.2026

Εντοπισμός και κατάσχεση 219 κιλών ναρκωτικών ουσιών (skunk) αξίας άνω των 750.000 € και σύλληψη 3 ατόμων στην Αττική

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 11.03.2026

Εντοπισμός και διάσωση 34 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στην Αγία Γαλήνη

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές των Καλών Λιμένων, της Αγίας Γαλήνης, του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχη

Post
Βλέπω/Ακούω Τετάρτη 11.03.2026

Τέσσερις νέες συμβάσεις υπέγραψε το ΕΛΚΑΚ για ανάπτυξη drones και UCAV

Τέσσερις νέες συμβάσεις, οι πρώτες μέσα στο 2026, υπογράφηκαν από το ΕΛΚΑΚ ως αποτέλεσμα των εκτεταμένων δοκιμών πεδίου που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια της