Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 17:17 Εκτός Ελλάδος

Λήξη πιστοποιητικού Covid μετά από 9 μήνες θα προτείνει η Κομισιόν. Νέα περιοριστικά μέτρα στη Γαλλία


Νέα περιοριστικά μέτρα που θα εστιάζουν κυρίως στους ανεμβολίαστους θα ανακοινώσει σήμερα η γαλλική κυβέρνηση με στόχο να σωθούν τα Χριστούγεννα από την λαίλαπα του κορoνοϊού.
Επανέρχεται η καθολική χρήση μάσκας και η χρήση του πιστοποιητικού Covid θα είναι απαραίτητη σχεδόν παντού, συνεπώς μπαίνει μπλόκο στους ανεμβολίαστους.

Στόχος να σωθούν τα Χριστούγεννα, αλλά, από ό,τι φαίνεται, τα μέτρα θα βρίσκονται σε ισχύ για ολόκληρο το χειμώνα.

Η γαλλική κυβέρνηση λέει ανοιχτά ότι τα νέα μέτρα θα αφορούν στους 6 εκατ. ανεμβολίαστους και τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στο μεταξύ επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του MEGA περί εισαγωγής της τρίτης δόσης στο πιστοποιητικό Covid, το οποίο και θα έχει ισχύ για εννέα μήνες μετά την τελευταία δόση.

Αρχές Δεκεμβρίου θα κατατεθεί αυτή η πρόταση η οποία σημαίνει ότι το πιστοποιητικό Covid για ταξίδια λήγει εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας δόσης.

Εάν λοιπόν κάποιος θα θέλει να ταξιδέψει θα πρέπει να έχει κάνει την 3η δόση εντός εννέα μηνών από την τελευταία.

Αυτό αναφέρει έγγραφο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω του Bloomberg και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έχει μεταδώσει το MEGA εδώ και καιρό.

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 04.12.2021

ΕΕ: Παρατείνεται το πρόγραμμα παρακολούθησης της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Την παράταση του προγράμματος παρακολούθησης της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό για άλλους έξι μήνες έως τον Ιούνιο του 2022, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη ...

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 04.12.2021

Ολλανδία: Χιλιάδες στους δρόμους σε διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Ουτρέχτη, στην κεντρική Ολλανδία, για να διαμαρτυρηθούν για τους νέους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.Το ...

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 04.12.2021

Το μπαρ που βρίσκεται ταυτόχρονα σε δυο χώρες

Αν πάτε για ποτό στην Kalin Tavern πρέπει να πείτε σίγουρα πως πήγατε διακοπές σε δυο χώρες. Αν κάτσετε από την μια πλευρά του μπιλιάρδου θα βρίσκεστε στην Κροατία και από την άλλη στη Σλοβενία. Η K