Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 17:17 Εκτός Ελλάδος

Λήξη πιστοποιητικού Covid μετά από 9 μήνες θα προτείνει η Κομισιόν. Νέα περιοριστικά μέτρα στη Γαλλία


Νέα περιοριστικά μέτρα που θα εστιάζουν κυρίως στους ανεμβολίαστους θα ανακοινώσει σήμερα η γαλλική κυβέρνηση με στόχο να σωθούν τα Χριστούγεννα από την λαίλαπα του κορoνοϊού.
Επανέρχεται η καθολική χρήση μάσκας και η χρήση του πιστοποιητικού Covid θα είναι απαραίτητη σχεδόν παντού, συνεπώς μπαίνει μπλόκο στους ανεμβολίαστους.

Στόχος να σωθούν τα Χριστούγεννα, αλλά, από ό,τι φαίνεται, τα μέτρα θα βρίσκονται σε ισχύ για ολόκληρο το χειμώνα.

Η γαλλική κυβέρνηση λέει ανοιχτά ότι τα νέα μέτρα θα αφορούν στους 6 εκατ. ανεμβολίαστους και τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στο μεταξύ επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του MEGA περί εισαγωγής της τρίτης δόσης στο πιστοποιητικό Covid, το οποίο και θα έχει ισχύ για εννέα μήνες μετά την τελευταία δόση.

Αρχές Δεκεμβρίου θα κατατεθεί αυτή η πρόταση η οποία σημαίνει ότι το πιστοποιητικό Covid για ταξίδια λήγει εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας δόσης.

Εάν λοιπόν κάποιος θα θέλει να ταξιδέψει θα πρέπει να έχει κάνει την 3η δόση εντός εννέα μηνών από την τελευταία.

Αυτό αναφέρει έγγραφο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω του Bloomberg και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έχει μεταδώσει το MEGA εδώ και καιρό.

madata.gr
Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 05.12.2021

Γαλλία: Ένας τυχερός κέρδισε 30 εκατ. ευρώ στο ΛΟΤΤΟ

Ένας παίκτης κέρδισε χθες, Σάββατο, το βράδυ στο ΛΟΤΤΟ στη Γαλλία τριάντα εκατομμύρια ευρώ, το υψηλότερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε κάποιον από το 1976 που άρχισε να παίζεται το τυχερό αυτό παιγνίδι ...

Post
Εκτός Ελλάδος Κυριακή 05.12.2021

Νέα μέτρα για την καταπολέμηση του Covid στην ΕΕ. Φουντώνουν οι διαδηλώσεις κατά των μέτρων

Νέους περιορισμούς στα ταξίδια του εξωτερικού τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον.Σε τροχιά ενίσχυσης μέτρων η Γαλλία, καθώς από το Σάββα ...

Post
Εκτός Ελλάδος Σάββατο 04.12.2021

ΕΕ: Παρατείνεται το πρόγραμμα παρακολούθησης της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Την παράταση του προγράμματος παρακολούθησης της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό για άλλους έξι μήνες έως τον Ιούνιο του 2022, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη ...