Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 10:21 Κρητική διατροφή Τηγανίτες με σπανάκι και μάτσα Υλικά 2 κ. σ. μάτσα σε σκόνη 60 γρ. σπανάκι 100 ml γάλα 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 3 αβγά 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο και επιπλέον για το τηγάνισμα Εκτέλεση Βήμα 1 Βάλτε τη σκόνη μάτσα, το σπανάκι και το γάλα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βήμα 2 Αδειάστε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να μην έχει σβόλους. Βήμα 3 Λιώστε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ξεκινήστε να τηγανίζετε τις τηγανίτες φτιάχνοντας την καθεμία από περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζύμη. Βήμα 4 Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλο ένα λεπτό από την άλλη πλευρά. Βήμα 5 Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.newsbeast.gr